laatst gewijzigd op: 26/10/2021

accumulatie / zonnepanelen

Hallo.

Ik beschik over zonnepanelen en ben 1 van de velen die hier enkel nog een voordeel uithalen door de panelen te gebruiken wanneer de zon schijnt.

Nu ben ik aan het zien om mijn woning op te warmen. Ik dacht, als ik nu elektrische accumulatoren plaats, die normaal gezien 's nachts opladen (omwille van het nachttarief) en overdag hun warmte afgeven, kan ik die werking dan omkeren en de toestellen laten opladen overdag? Zodoende kan ik dan de opgeladen warmte 's avonds gebruiken en 's morgens.

Ik hoop dat er me hier iemand een goed antwoord kan op geven. Alvast bedankt!!!

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/10/2021

Ik betwijfel of de opbrengst van je zonnepanelen voldoende is om overdag (in de winter dan) je accumulatiekachels "op te laden". Ik neem aan dat er één (en soms meer) per lokaal gepland worden en het elektrisch vermogen van de zonnepanelen is (weeral in de winter) zwaar onvoldoende om die kachels te voeden. Ik heb 6.66KWp aan zonnepanelen (pal zuid, weliswaar onder een 23° hoek - niet ideaal gezien de lage zonnestand in de winter) en had 58KWh in december vorig jaar, 97KWh in januari en 231KWh in februari dit jaar. Zelfs uitgemiddeld over 90 dagen is dat een luttele 4KWh per dag die beschikbaar zou zijn voor de kachels. Dat werkt nooit. Sorry.