laatst gewijzigd op: 06/04/2021

Omvormer valt uit door te hoge netspanning

We hebben in december nieuwe panelen gelegd en nu reeds valt de omvormer (SolarEdge SE3000H, 3kW) regelmatig uit door te hoge netspanning. Vandaag zo'n 18 keer en de zomer moet nog beginnen. De netspanning bedraagt dan iets meer dan 250 V.

Op de radio hoorde ik dat de netbeheerders zouden moeten zorgen dat dit niet gebeurd door de leidingen aan te passen en desgevallend schadevergoeding te betalen.

Is daar meer informatie over te vinden? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/03/2021

Beste Willem, ik ben dit even intern gaan navragen voor jou. De Vlaamse ombudsman heeft dit eerder al aangekaart in de media en spreekt inderdaad van een groeiend probleem en stelt voor dat Fluvius een eenvoudig en duidelijk kader ontwikkelt om consumenten voor de geleden schade te vergoeden. 

De mening van Test-Aankoop is dat je 2 stappen kan volgen als dit soort problemen opduiken. Eerst en vooral kan je best, vanuit een technisch oogpunt, het advies in de Synergrid-nota lezen en toepassen. Vervolgens, als deze technische oplossingen niet werken, wordt dit jammer genoeg een juridische kwestie waarbij de netbeheerder een oplossing dient te vinden. Mocht je willen kan je gerust via onze klachtenbox een klacht indienen via deze link: https://www.test-aankoop.be/klagen ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/03/2021
, Gereageerd:

Beste An, alvast bedankt voor de info. Ik vind deze Synergrid-nota blijkbaar nergens terug. Zou het mogelijk zijn om de link te vermelden?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2021
, Gereageerd:

Hoi Willem, ik ben even gaan kijken op de site van Synergrid onder 'wat te doen als mijn installatie uitvalt' en heb dit gevonden:https://bit.ly/3wks9X0  Mvg, ^An  

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/04/2021
, Gereageerd:

Dank je wel, hier kan ik al iets mee verder! Mvg, Willem

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.