laatst gewijzigd op: 28/09/2015

Ik heb een PV omvormer. Kan ik met de groepsaankoop enkel een installatie van PV panelen aanvragen?

Ik heb nog een werkende PV omvormer welk in graag zou gebruiken met een nieuwe PV installatie.

Kan ik via de groepsaankoop een prijs krijgen voor enkel de PV installatie op mijn dak?

de kabel naar de PV omvormer is ook reeds aanwezig to aan het dak.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/08/2017
Nuttig

Beste Bart,

Je kan inderdaad een prijs krijgen voor enkel de panelen via de groepsaankoop, zonder omvormer. Een omvormer zal in de eerste offerte inbegrepen zijn, maar na het bezoek van de installatie zal je een prijsraming op maat van je woning krijgen.

Vriendelijke groeten,
Caroline (Test Aankoop Energy)

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/09/2015

Dag Denis,

Technisch is het mogelijk om het eigen stroomverbruik op te drijven, maar er zal niets anders op zitten dan batterijen te plaatsen als je werkelijk alle zelf opgewekte stroom wil benutten. Doorgaans verbruiken mensen immers maar 30% tot 40% van de zelf geproduceerde stroom; als er veel zon is, is er effectief al gauw te veel stroom om die allemaal zelf te benutten. Je kan natuurlijk meer toestellen aansluiten op het ogenblik dat er veel zon is, maar het zal nooit mogelijk zijn om zonder batterijen aan 100% te raken.
Wat de wetgeving-verzekering-voorschriften aangaat, is er momenteel geen juridisch obstakel. Als de elektrische installatie gekeurd is door een erkende keuringsinstelling, is dat oké voor de verzekeringen en voor alle andere administratieve zaken (er moet een keuring zijn net als voor elke belangrijke wijziging aan de installatie).

Roger