laatst gewijzigd op: 22/12/2015

Appels met peren of toch vergelijkbaar.

Deze avond was ik bij een bijeenkomst in Luik naar aanleiding van de groepsaankoop zonnepanelen. Voor een kw van 2000 wordt mij in eerste instantie een bedrag van 3845 € geoffreerd. Bij haltronic in Hoensbroek (Nederland) zie ik een aanbieding van 8 panelen van elk monicristalijn 250 watt. met installatie maar zonder btw voor 2500€ de btw is die van waar u woont met daar geldende regels. Dus oudere woningen die geiten van 6% hebben niet meer dan deze 6%btw. Uit het testaankoop artikel in ons ledenblad las ik dat de verschillen tussen de zonnen panelen zich niet veel onderscheiden van elkaar. Dan blijft het mbt de omvormer maar ook daar geeft Haltronic aan voor een A kwaliteit te kiezen. Ik weet niet hoe goed a kwaliteit in de praktijk zal zijn. Het kopen in een groep via Test Aankoop is voor mij een overweging waarom ik toch de geoffreerde installatie zou kiezen. Toch blijf ik twijfelen want we spreken over een verschil van 1195 en dat is toch genoeg geld wanneer de kwaliteit gelijk is. Bovendien mocht het toch iets minder zijn en de installatie geen 20 maar 15 jaar meegaan dan lijkt mij dat nog prima en tegen die tijd zijn er mogelijk andere technologische vindingen. Offerte is geen bestek maar veel mensen noemen een offerte wel een bestek. Een bestek is een beschrijving waarna je een offerte krijgt. Dit misverstand ben ik vaker tegenop gelopen van daar dat ik het uitschrijf.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/12/2015

Beste Sidi,

De kostemraming of offerte hangt - net als de uiteindelijke installatiekost - af van verschillende parameters (dakhelling, oriëntatie, materiaal, werkuren, toegankelijkheid van het dak, grootte van de panelen, ...). Het gaat dus om meer dan alleen het aantal panelen en het wattage.

Je vraag dateert al van vorige maand, zie ik. Dus misschien heb je al een beslissing kunnen maken. Indien niet, helpen we je graag verder met tips en advies.

Veel groeten,

Nico