laatst gewijzigd op: 01/12/2021

Accumulatiekachels met zonnepanelen

We hebben eind vorig jaar een huis gekocht dat elektrisch verwarmt met accumulatiekachels. We zijn van plan om vanaf volgende zomer over te schakelen op vloerverwarming met een lucht-water warmtepomp. Hiervoor hebben we reeds een zonnepanelen installatie laten plaatsen. Om de tijd tot de installatie van de warmtepomp te overbruggen zouden we graag deze zomer nog even op die accumulatiekachels verwarmen. Door de plaatsing van de zonnepanelen zijn we ook overgestapt van een 3-voudige teller (D/N/exclusieve nacht) naar een enkelvoudige teller. Hierdoor zijn we het signaal kwijt bij overstap van dag naar nacht waardoor de accumulatoren gaan opladen. Weet iemand hoe we dit signaal zelf kunnen geven en dus kunnen kiezen wanneer of op zijn minst kunnen instellen dat ze opnieuw 's nachts gaan opladen? 

Alvast bedankt

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/12/2021

Ge moet gewoon een speciale klok laten plaatsen. Die kunt ge instellen zoals ge zelf wilt. Ik heb dat zo en het werkt pima.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2021

Vraagje, heb je geen, afzonderlijke teller voor je accumulatie kachels staan ? Meestal zitten deze afzonderlijk en kun je deze niet opladen met zonnepanelen met dat deze tellers niet achteruit loopt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

Wat verwarring in je beschrijving;
1-Deze zomer ? accumulatie verwarming gebruiken??
2-Overstap dag nacht? Alles is nu toch op dagteller?
3- Wat je nodig hebt is een schakelaar op je zonnepanelen installatie, produceer je spanning, --> accumulatoren worden opgeladen via ZP installatie, geen zon, geen lading. Je kan nog eventueel een bijkomende schakelaar nodig hebben, als er in de winterperiode niet voldoende zon is om je accumulatoren op te laden, dan het net aansluiten.
Hopelijk wat duidelijk.
&ré

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

Aangezien je een terugdraaiende teller hebt en tevens één meter kan je de accumulatie eigenlijk laden wanneer je wilt. Zie het als een accu maar dan voor warmteopslag. Als dat geen voordeel is !! Voorkeur is wel s'nachts te laden vanwege de piekverbruiken overdag: De elektriciteit zal komende jaren duurder worden op de piekmomenten !
Normaal kan je altijd manueel je accumulatiekachels bedienen. Zet ze s'avonds hoger naarmate het kouder zal worden (meer warmteopslag) en vice versa. s'Morgens terug laag. Of met een klokthermostaat zoals reeds vermeldt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

Waarom 's nachts laden ? Dan leveren de zonnepanelen niet en krijg Je ook geen lager tarief gezien Je enkelvoudige meter ..
Indien toch gewenst kan het met een klokschakelaar die het signaal van de laadthermostaat schakelt.