laatst gewijzigd op: 18/02/2021

Belang van Lampiris in de aties van WINWATT

Lampiris promoot de intallaties van WINWATT, eveneens geselecteerd voor groepsaankopen van Test-aankoop. Wat is het commecieel voordeel van LAmpiris om haar klanten hiertoe aan te zetten gezien de facturen en dus de winst zal dalen ?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/02/2021

Installatie van zonnepanelen via Winwatt vorig jaar in april. Onze zonnepanelen werkten niet, na een half jaar zijn we er dan zelf achter gekomen dat de Wifi antenne in de omvormer niet aangesloten was waardoor de omvormer niet kon opstarten. Dit heeft zo lang geduurd doordat we in tussentijd 3 projectleiders gehad hebben. Uiteindelijk zelf de Wifi antenne aangesloten. Een paar dagen later brand in onze elektriciteitskast. Installateur had de neuter op een fase aangesloten...
Elektricien naar de kast laten kijken, heeft het probleem opgelost. Moeten onderhandelen met Winwatt om onze kosten terugbetaald te krijgen. Nu onze panelen gekeurd zijn, zie ik op de keuringspapieren dat we maar een omwormer van 3.5kW gekregen hebben terwijl we getekend hebben voor een 4kW... Dit verhaal blijft maar duren... Zeker niet tevreden van WInwatt!!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/02/2021
, Gereageerd:

Dat begrijpen we, bedankt voor de getuigenis. Twijfel niet om ons even te contacteren als dat nodig zou blijken! We zijn elke werkdag tot 17u te bereiken op het rechtstreeks nummer 025423434 voor een advies. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/07/2020

ik heb een offerte van Winwatt/Lampiris met een kost per kwp van 1799 euro. Testaankoop zegt dat de prijs moet variëren tussen 1100 en max. 1500 euro anders betaal je teveel. Wat klopt er niet? Testaankoop...?

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/09/2019

Beste Patrick,
Het is inderdaad zo dat telkens er een zonnepaneel eigenaar bijkomt de energiefactuur voor de leverancier daalt of zelfs herleid wordt tot enkel het abonnementsgeld. Logisch dus dat de leveranciers hun winsten willen veilig stellen door in de markt waar ze thuis zijn alternatieven te zoeken. Als de politiek het aantal zonnepanelen in de komende jaren wil verdubbelen om de europese normen te halen dan kunnen ze maar beter op de eerste rij zitten om een graantje mee te pikken. Klantenwerving en klantenbinding is en blijft van levensbelang. Als ze een totaalpakket voor PV installaties en gekoppeld laadpalen voor electrische voertuigen voordelig kunnen aanbieden dan zijn ze ook in de toekomst verzekerd van stroomverbruik.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/08/2019

Beste Patrick, 

Lampiris heeft vorig jaar de firma WinWatt overgenomen om ook zonnepanelen te kunnen aanbieden aan hun klanten. Dit past binnen de strategie van de energieleveranciers om hun product- en dienstenaanbod te diversifiëren, wat noodzakelijk is aangezien de traditionele energiemarkt onder druk staat (zie stopzetting van een aantal kleine leveranciers vorig jaar).

In dit artikel in De Tijd vat men het het beste samen: https://www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie/lampiris-gaat-zonnepanelen-installeren/10014285.html

Met de overname volgt Lampiris het voorbeeld van de marktleiders Engie Electrabel en EDF Luminus, die allebei ook in handen zijn van een Franse energiereus. Zij hebben de voorbij jaren gelijkaardige installatiebedrijven opgekocht. 

Energieleveranciers vrezen dat er met de klassieke productie en verkoop van elektriciteit niet veel meer te verdienen valt, en bouwen daarom een uitgebreid aanbod uit van allerlei diensten rond energievoorziening (verwarming, koeling, groenestroomproductie, thuisbatterijen...), energiebesparing (isolatie), comfortdiensten (slimme thermostaten) en elektrische mobiliteit (opladen van elektrische voertuigen).

Maar Lampiris wil een turbo op het bedrijf zetten: Waar Winwatt vorig jaar 400 installaties realiseerde, wil Lampiris dat op vijf jaar tijd vertienvoudigen.  ^Bertrand