laatst gewijzigd op: 09/10/2018

OUD PLAT DAK MET HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR

Wij willen graag zonnepanelen installeren op ons platte dak. Omdat we een zeer oud huis hebben van circa 1900, met de originele houten draagstructuur (met isolatie bovenop) , vragen we ons af of en hoe de panelen hier veilig op gemonteerd kunnen worden? 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/10/2018

Mijn visie: Ja het kan volgens mij wanneer je dit dak voorziet van een extra houten constructie die de "windkracht aan kan" en zwaar genoeg om het gewicht van die panelen moeiteloos te ondersteunen. Extra voordeel is dat je deze constructie kunt aanwenden om de maximale zon richting te benutten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/09/2018

dag let op dat ge helemaal geen schaduw hebt anders gaat uw rendement omlaag dit heb ik in mijn geval 5kw aan panelen maar only 3.5certificaten per jaar snik snik groetjes

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/07/2018

Wat de draagkracht van het dak betreft, kan je het best raad vragen aan een architect om zeker te zijn dat het dak het extra gewicht aan kan. Wat de plaatsing van de zonnepanelen zelf betreft, is het zo dat er een metalen structuur wordt geplaatst die dan met ballast op haar plaats wordt gehouden (er wordt dus voor alle duidelijkheid niet in de dakdichting geboord).