laatst gewijzigd op: 04/05/2022

Vervangbatterij schroef-boormachine

Ik heb een Makita schroef-boormachine sinds jaar en dag. Het toestel is nog in perfecte staat, maar de batterij is versleten. De originele batterij is niet meer verkrijgbaar. Op internet vind ik wel niet-originele vervangbatterijen.

Het is niet ecologisch verantwoord om een goed toestel weg te gooien, maar ik heb ook mijn bedenkingen bij zo'n niet-originele batterij. Is die duurzaam? Is ze compatibel met mijn oplader?  Zijn er risico's?

Ik kijk uit naar reacties en adviezen!

Mvg, Johan Tallieu

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/05/2022

Beste Johan, je kan inderdaad overwegen om een niet-originele batterij aan te schaffen. Als het goed is past een batterij geschikt voor die boormachine zowel op de boormachine als de lader, dat is een kwestie van de juiste behuizing. De gebruikte cellen (in de batterij) kunnen wel verschillen van de originele, maar die worden in zo’n grote aantallen gemaakt dat er maar heel  uitzonderlijk problemen voorkomen. Het valt ook niet uit te sluiten dat Makita dezelfde cellen in hun originele batterijen gebruikt.
Je zou de batterij ook kunnen laten reviseren: voor fietsbatterijen deden we al eens de oefening, maar ook voor gereedschap is het soms mogelijk om de batterij te laten reviseren en de cellen in de orignele batterij te vervangen. Al is dat voor een boormachine wellicht een dure oplossing omdat het om een beperkte capaciteit gaat en er toch wat werk voor nodig is. ^Bertrand