laatst gewijzigd op: 19/10/2021

Weggooien? Nee, repareren!

Is je toestel kapot of is het object waar je zoveel van houdt stuk? Waarom probeer je het niet te herstellen voordat je je naar de vuilnisbak begeeft?

Het eerste dat je moet doen is natuurlijk controleren of je toestel nog onder de garantie valt. Indien dat het geval is, breng je het zo snel mogelijk terug naar de winkel.

Vaak is het niet zo moeilijk om kapotte apparaten zelf te repareren. De meeste grote merken verkopen reserveonderdelen voor hun apparaten, zelfs voor oudere toestellen.

Heb je noch de tijd, noch de goesting, noch de DIY-microbe? Ben je bang om de situatie erger te maken? Een reparateur inschakelen kan een goede oplossing zijn. Of waarom breng je het niet naar een Repair Café? Die vind je vrijwel in het hele land terug.

Deel hieronder je ervaringen en tips voor het repareren van voorwerpen. Misschien ken je een tutorial of een Youtube-kanaal om de community te helpen?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021

Ik ging een strijkijzer herstellen en bestelde onderdelen voor de herstelling ter waarde van 3,5€ verzending inbegrepen, en kreeg een brief van Bpost dat ik 18,5€ moest betalen om die zending te kunnen ontvangen.
Waar zijn we mee bezig?