laatst gewijzigd op: 20/10/2021

Statiegeld op drankblikjes en petflessen

"Statiegeld? Yes We Can!" Dat is de slogan van de campagne voor een snelle invoering van statiegeld op drankblikjes en petflessen. Wij staan daar volledig achter en hebben ons bij het initiatief aangesloten. Omdat we de strijd tegen zwerfvuil belangrijk vinden.

Vind jij dit een goed idee? Deel je mening hier!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/10/2021

In Nederland bestaat er al tientallen jaren statiegeld op plastic flessen van BELGISCHE merken. Hoe komt het dat dit in België zelf nog niet is doorgevoerd?!

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/07/2021
Nuttig

In mijn gemeente ben ik vrijwilliger 'mooimaker'. In de voormiddag blik, pet en flessen oprapen. Vier uren later kan ik herbeginnen. Wanneer gaat de overheid hier iets aan doen? Het lobbywerk van warenhuizen en multinationals is blijkbaar te groot. En onze vertegenwoordigers hebben te weinig ballen aan hun lijf.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2021
, Gereageerd:

Beste Yves, een heel mooi en lovenswaardig initiatief van jou !  Ook wij zijn vragende partij voor de invoering van statiegeld. Het is triest dat vrijwilligers de boel moeten opruimen omdat anderen hun zwerfvuil laten slingeren. We hopen dan ook dat er weldra schot in de zaak komt.  ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/12/2020

Statiegeld op drankblikjes en petflessen campagne heeft veel vooruitgang gebracht in Nederland. Hopelijk kan dit ook in België. We hebben met www.biobey.be ook meegedaan met deze campagne. Hopelijk gaan nog meer bedrijven zich aansluiten bij volgende campagne.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.