laatst gewijzigd op: 06/09/2018

Hernieuwbare energie op afstand?

Hallo,

Ik ben eigenares van een vrij oude woning, waar het niet evident is te investeren in hernieuwbare energiesystemen. Bestaan er vandaag reeds mogelijkheden om te investeren in hernieuwbare energie, zonder fysieke locatie in mijn woning?

Bedankt voor uw advies.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/09/2018

Dag Anja,

Niet iedereen heeft een geschikt dak om zelf zonnepanelen te plaatsen. Tegelijkertijd zijn er nog heel wat grote bruikbare daken beschikbaar. Om de productie van hernieuwbare energie een boost te geven en wie zelf geen zonnepanelen heeft de kans te geven een graantje van het hernieuwbare verhaal mee te pikken, wordt de mogelijkheid van “zonnedelen” overwogen.

Momenteel zit dit nog in een proeffase (via de netbeheerders). Op termijn zou je als je mee investeert in een zonnepark, (een deel van) jouw productie verrekend moeten zien in je eigen individuele energiefactuur. Dat is toch de bedoeling.

Je kan je intussen wel al verenigen in een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Op die manier kan je rechtstreeks participeren in concrete projecten in jouw buurt.

En tot slot kan je gewoon geld beleggen in aandelen van firma’s die zich toeleggen op projecten voor hernieuwbare energie.

Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

Energieke groeten,

Caroline