laatst gewijzigd op: 19/11/2021

Heb je een oplaadpunt voor je elektrische voertuig geinstalleerd?

Ben je van plan een oplaadpunt voor elektrische voertuigen bij je thuis te installeren of heb je dat al gedaan?

Voor een komend artikel in ons magazine zouden we graag je ervaring horen.

Als je ons hierbij wilt helpen, vul de online vragenlijst in. Dat neemt maar 5 minuutjes in beslag!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/11/2021

Ik rij met een Renault Zoë sinds mei 2019. Ik heb thuis een warmtepomp en daardoor een 3-fasige elektrische aansluiting. Hierdoor kon ik een 11 kW laadpaal (een Evbox) laten plaatsen die mij vrij snel de auto oplaad. Wat voor mij niet zo snel moet omdat hij toch wel vaak op de oprit staat en ik tijd heb. Maar als het moet, gaat het snel. Met de komst van de digitale teller (ik heb nu nog een terugdraaiende teller) voorzie ik in de vervanging naar een load balancing laadpaal. Die zou normaal de opbrengst van mijn zonnepanelen optimaal gebruiken om de auto op de laden. Het merk Alfen heeft zo'n model. Zeker met de komst van het capaciteitstarief (waarbij de hoogste piekstroom wordt meegenomen in de berekening van je elektriciteitstarief) en het optimale zelfverbruik, kijk ik daar naar uit.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2021

Doe regelmatig boodschappen in lidl en laad hem daar dan gratis op op 1/2 uur goed voor ongeveer 40 km !

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2021

Vanaf 1 maart 2020 rijden we met een elektrische wagen. We hebben thuis een oprit en hebben zo altijd onze wagen opgeladen. Geen aanpassing aan ons elektriciteitsnet, Na 22 u 00 in het stopcontact en 's anderdaags 12 u 00 volledig opladen. Meestal in de weekend, dus aan het daltarief.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/11/2021

Een gewone laadpaal kan de wagen volledig opladen in 6 uur. Dit kan dus gerealiseerd worden terwijl de zon schijnt en onze zonnepanelen volop werken. Met een gewoon stopkontakt heeft men veel meer tijd nodig dus ook wanneer het nacht is, wat duurder uitvalt qua energieprijs.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2021
, Gereageerd:

thuis laden is het goedkoopst van allemaal en ja zonnepanelen is leuk meegenomen voor het huis en de elektrische wagen. Met een Wallbox kan je tot 30 amp opladen dat is omgezet 8 kw per uur. Nu je kan bij sommige wagens je amp verlagen wat in onze Tesla perfect mogelijk is minimum 5 amp to 30 amp. Voordeel je blijft in de range van je zonnepanelen in opbrengst. Je gebruikt nog andere toestellen die even veel stroom benemen. Het is ook belangrijk voor mensen die geen Teco steken in hun stroomkast van 40 amp. Thuis laden kost mij 24cent kilowatt uur alles in transport enz. Tip vergeet ook niet de gratis laadpunten die verspreid staan. Even wat opzoekwerk op internet en voila.