laatst gewijzigd op: 25/02/2020

gps en navigatieapp's niet altijd betrouwbaar

Voor een praktische test over de kwaliteit van bepaalde navigatie applicaties zijn wij opzoek naar interessante punten in het verkeer waar veel gps-systemen het moeilijk mee hebben.

Voorbeelden: afgesloten wegen, weg die niet getoond wordt, wegenwerken die niet gemeld worden, foute snelheidsindicatoren, kruispunten/rondpunten die niet meer bestaan,…

Weten jullie zo’n plek in omgeving van de volgende steden: Brussel, Gent, Mons & Kortrijk?

Vertel ons maar waar (vóór 4 maart) !

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/02/2020

Nadat je de E43/E313 oprijdt vanuit Antwerpen richting Hasselt/Luik/Aken Turnhout/Eindhoven, krijg je vrij snel op Waze de waarschuwing te horen dat je binnen een trajectcontrole rijdt. Dat is echter niet het geval zo dicht bij de Antwerpse Ring.
Verderop, tot aan de splitsing van de E34 en de E313 in Ranst, is er wél een trajectcontrole en daarvoor wordt óók gewaarschuwd. In dat laatste geval dus terecht, maar het eerste gebied wordt foutief aangegeven als trajectcontrole ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2020
, Gereageerd:

Ik gebruik dagelijks Waze en vind toch dat deze navigatietool voor 99% correct staat. Bijna alle wegenwerken staan op de kaart en ook de aankomsttijden zijn meestal zeer accuraat.
Waze weet aanpassingen aan de weginfrastructuur sneller dan bvb Google Maps en zeker sneller dan TomTom, Garmin,... om nog maar te zwijgen over de ingebouwde navigatiesystemen van de autobouwers zelf.
Wanneer er toch iets niet of fout op de kaart staat, kan je dit eenvoudig melden via de app en is dit meestal quasi onmiddellijk of binnen de paar dagen aangepast op hun kaart.