laatst gewijzigd op: 28/04/2021

Oproep voor vrijwilligers voor een biomonitoringtest

We zijn op zoek naar 100 vrijwilligers (kinderen tussen 3 en 14 jaar) voor een biomonitoringtest (opsporing van meer dan 200 vervuilende stoffen in het menselijk lichaam) die gepubliceerd wordt in het TA magazine van december.

De test is gelijkaardig aan die van 2019 https://www.test-aankoop.be/woning-energie/milieu/nieuws/kinderen-blootgesteld-aan-pesticiden.

Dit keer gebeurt de test via een kleine haarlok.

Het kan zeer interessant zijn om kinderen van hetzelfde gezin of van eenzelfde buurt te testen die zich in de buurt van een bron van vervuiling bevindt (zoals bewerkte akkers, fabrieken, verbrandingsovens, etc). In dit geval, aarzel niet deze (gratis) test voor te stellen aan je buren.

Het doel van de studie is om de blootstelling te bepalen van Belgische kinderen aan organische vervuilende stoffen (pesticiden, parabenen, ftalaten, bisfenol, vlamvertragers, …) via een haaranalyse. De test wordt uitgevoerd door een Frans toxicologisch labo; https://toxseek.com/been/;  https://toxseek-urgence.org/en/

Het afnemen van de haarlok gebeurt in juni. De resultaten met adviezen krijg je persoonlijk via TA. De resultaten van de studie worden anoniem gepubliceerd in het magazine (in de vorm van statistieken).

Als je interesse hebt, stuur aub volgende gegevens via mail naar cdeschamps@test-achats.be :

  • Je naam en voornaam en die van je kind(eren)
  • Adres
  • Mail
  • Gsm
  • Taalvoorkeur (Fr/Eng)

En dit graag voor 1 mei.

Alvast bedankt !

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/04/2021

heel veel interesse naar de resultaten