laatst gewijzigd op: 04/08/2021

test soundbars

Beste, 

Ik heb uw artikel gelezen betreffende de test van soundbars 2020.

Ondermeer de sonos ARC wordt door u als slecht omschreven, terwijl ik lees op de site van Whats Hifi, dat dit toestel als beste uit een uitgebreidde test komt en zelf bekroont wordt met een award. Hoe verklaart u dit ?

www.whathifi.com/.../sonos-arc

met vriendelijke groet, 

Chris, 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/08/2021
Nuttig

Beste,
Ik sta op het punt om de Sonos arc 2020 soundbar te kopen maar wat is nu de adviesen voor aankoop van dit toestel. efficient of te hoge prijs voor de kwaliteit. grts jef vdl

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/08/2021
, Gereageerd:

hallo Jef, het verdict van onze experts in verband met de Sonos Arc sounbar is dat ze dit product afraden omdat het een slechte score haalde in onze test. Meer info over de testresultaten vind je via deze link:https://www.test-aankoop.be/hightech/audio/test/koopwijzer-soundbars/sonos-arc/66160_71783 ^An  

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/12/2020

Beste Chris, ik heb je vraag uiteraard doorgestuurd naar onze experten en heb van hen het volgende antwoord bekomen. Hopelijk komt hun zeer gedetailleerde reactie aan je vragen tegemoet. 

In principe is het zo dat je voor soundbars verschillende aspecten moet beoordelen. Kijken we specifiek naar de geluidskwaliteit, dan merkten we op dat de geluidskwaliteit niet slecht was maar zich toch niet met de top kon meten. Het luisterpanel merkte op dat de muziek eerder gecomprimeerd klonk.  De ruimtelijke effecten, voor films natuurlijk heel gewenst, laat zonder de extra componenten ( 2x play 1 voor surround, de Sonos Sub voor de diepe tonen) te wensen over. Voor de technische metingen zagen we ook dat het THD boven 2.14% lag, wat toch wat hoger dan het gemiddelde lag (1.84%).  

Als we dan naar het uitrustingsniveau van de Soundbar kijken, dan komt de volledige genadesteek:

  1. Geen HDMI ingang.
  2. De enige input is een HDMI-eARC aansluiting.
  3. Geen Bluetooth mogelijk
  4. Geen afstandsbediening.
  5. Geen DTS ondersteuning
  6. Het gebrek aan een Sub-woofer wordt gevoeld.
  7. Het stroomverbruik in standby ligt bij 4W meer als het dubbel zo hoog als bij andere speakers.

En ten slotte nog de beperkte houdbaarheid van de Soundbar. Sonos heeft net de ondersteuning van de originele Play 5 gestopt. Initieel hadden ze een ondersteuning beloofd van 10 jaar maar met de nieuwe producten spreken ze zich daar niet meer zo duidelijk over uit. Dus we weten niet hoe lang je nieuwe 899€ dure soundbar zal meegaan. 

Mvg, ^An :) 

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/12/2020
, Gereageerd:

Dag An,
Ik dank u hartelijk voor deze feedback. Ondertussen heb ik één en ander opgezocht en kan me volledig vinden in uw commentaar.
met vriendelijke groet,
Chris,