laatst gewijzigd op: 30/11/2021

Welkom in de discussiegroep over tv & audio!

In deze discussiegroep kan je terecht met al jouw vragen over tv- en audiotoestellen. 

Heb je vragen over dit thema of wens je bepaalde ervaringen te delen met andere consumenten? 

Onze experten staan jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

Veel plezier en tot binnenkort!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/11/2021

test comment

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/10/2021

Even een rare situatie aankaarten bij OLED TV's van Sony Bij Mediamarkt ging ik eens horen voor een OLED TV van Sony. Tot mijn verbazing moet je boven de (al vrij hoge) prijs extra bijtalen voor een calibratie. Prijs TV is ongeveer 1500 euro. Daarbij "kan" je 99 euro bij betalen voor calibratie. De verkoper vertelt hierbij dat zonder calibratie je:
- slechter beeld hebt
- sneller inbrand
- waarschijnlijk sneller stuk gaat
- hij meer verbruikt
Is dit logisch? Mag dit? Is dit bij andere merken ook zo?
Mvg
Marc

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2021
, Gereageerd:

In de meeste gevallen kan je een tv die je kocht inderdaad nog eter afstellen. Je hoeft daar niet per se voor te betalen, we hebben er een interessant dossier over op onze website . Daar kan je voor heel wat modellen en merken de beste instellingen vinden. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/11/2021
, Gereageerd:

Beste moderator, ik vind het heel vreemd dat ik hier bij Test Aankoop geen enkel topic terug vind over het inbranden van een Oled-scherm. Ik heb mijn toestel nu drie jaar en ik begin het duidelijk te merken. Ik heb eens tijdens een onverwacht bezoek mijn digirecorder (Telenet) op pauze gezet. Het bezoek duurde meer dan een uur. Sindsdien heb ik duidelijk inbrandpsoren van het logo van TV 1 en de horizontale lijn die aangeeft hoeveel minuten het programma loopt. Dit is onomkeerbaar. Ik heb al heel wat oplossingen gezocht en uitgeprobeerd. Niets helpt.
In Nederlandse consumentensites staat het bol van deze waarschuwingen omtrent het grootste probleem van Oled: Beeldretentie . En dit kan nooit meer hersteld worden. Ik vind dat Test Aankoop daar veel meer de focus op moet leggen wanneer ze de LG Oleds testen en als beste uitroepen. Dit is geen klein probleem want de meeste Oled-gebruikers krijgen er last mee.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/11/2020

Test Aankoop testte onlangs (smart) tv's. Oled en LCD's. LG kwam als beste uit de test. Wat men dient te weten: LG tv's spelen geen MP4 gecodeerde video's af via sticks of schijven via de usb ingang! Sony, Panasonic, Samsung,... dus wel ... Klopt dit ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/11/2021
, Gereageerd:

Neen, dat klopt niet. Ik bekijk mijn video's die in alle mogelijke videocodecs staan en die spelen allemaal af op mijn OLED C7 (bouwjaar 2017) via de USB-ingang. Dus ook in mp4. Probleemloos, helder en zuiver.