laatst gewijzigd op: 20/06/2020

DAB radio

Nu het FM signaal echt zal verdwijnen, schafte ik mij via Telenet een DAB toestel aan. Pure Elan BT3.  Dat was even schrikken: zeer slechte ontvangst.  Het geluid valt continue weg. Ik woon in een deelgemeente van Brugge op een open plaats.  Het signaal is m.i. veel te zwak.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :
U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
20/06/2020

Ik had hetzelfde probleem slechte tot geen ontvangst maar dan wel met de imperial dabman i200cd
ik dacht uit nieuwsgierigheid ik ga eens een ander merk proberen
M,n de pure evoke c-f6 de ontvangst is Bij dit toestel zeer goed wat ik niet had verwacht

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
26/05/2020

Ik kocht dit toestel eveneens bij Telenet. Het staat nu op de slaapkamer en tot heden heb ik geen klachten over de ontvangst. Je kan er natuurlijk maar een aantal zenders mee ontvangen en al zeker geen buitenlandse. Zeker nu het analoge signaal bij Telenet weggevallen is, ben je bijna verplicht om via internet te luisteren. Daar is de kwaliteit trouwens ook niet altijd schitterend.

Nuttig
U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
04/03/2020
Nuttig

In principe verbaast ons dat allemaal niet. We hebben al herhaaldelijk aangehaald dat de dekking van DAB+ een probleem is in België. Maar Telenet kan dat niet weten omdat het DAB+ netwerk (eerst in eigendom van de VRT) verkocht is aan Norkring die dat commercieel uitbaten nu.

Het voordeel van DAB+ is dat er geen ruis is maar in jouw geval betekent dat korte periodes van radio afgewisseld met lange periodes van stiltes. Daarom zijn wij niet van mening dat DAB+ al een volwaardig alternatief is voor de gemiddelde radio luisteraar. ^An

U bent niet ingelogd. Gelieve in te loggen of te
07/03/2020
, Gereageerd:

Zeer juist. Ik heb dezelfde ervaring(en).