laatst gewijzigd op: 19/11/2020

DAB radio

Nu het FM signaal echt zal verdwijnen, schafte ik mij via Telenet een DAB toestel aan. Pure Elan BT3.  Dat was even schrikken: zeer slechte ontvangst.  Het geluid valt continue weg. Ik woon in een deelgemeente van Brugge op een open plaats.  Het signaal is m.i. veel te zwak.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/11/2020

Sinds de invoering van DAB en daarna DAB+, ontvang ik hier in Lanaken (dicht bij Maastricht) alle (!) Belgische, Nederlandse en Duitse DAB zenders... met een Panasonic toestelletje. Ook op batterijen... DAB werd in Duitsland al in de negentiger jaren 'uitgevonden' en verspreid. Daarna volgde DAB+ met een verbeterde codering. Met een DAB+ Marantz NA7004 ontvanger (ook internet) is de geluidskwaliteit en ontvangst ook uitstekend! Dus: koop een 'bekend' merk ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/06/2020

Ik had hetzelfde probleem slechte tot geen ontvangst maar dan wel met de imperial dabman i200cd
ik dacht uit nieuwsgierigheid ik ga eens een ander merk proberen
M,n de pure evoke c-f6 de ontvangst is Bij dit toestel zeer goed wat ik niet had verwacht

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/05/2020

Ik kocht dit toestel eveneens bij Telenet. Het staat nu op de slaapkamer en tot heden heb ik geen klachten over de ontvangst. Je kan er natuurlijk maar een aantal zenders mee ontvangen en al zeker geen buitenlandse. Zeker nu het analoge signaal bij Telenet weggevallen is, ben je bijna verplicht om via internet te luisteren. Daar is de kwaliteit trouwens ook niet altijd schitterend.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/03/2020
Nuttig

In principe verbaast ons dat allemaal niet. We hebben al herhaaldelijk aangehaald dat de dekking van DAB+ een probleem is in België. Maar Telenet kan dat niet weten omdat het DAB+ netwerk (eerst in eigendom van de VRT) verkocht is aan Norkring die dat commercieel uitbaten nu.

Het voordeel van DAB+ is dat er geen ruis is maar in jouw geval betekent dat korte periodes van radio afgewisseld met lange periodes van stiltes. Daarom zijn wij niet van mening dat DAB+ al een volwaardig alternatief is voor de gemiddelde radio luisteraar. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/03/2020
, Gereageerd:

Zeer juist. Ik heb dezelfde ervaring(en).