laatst gewijzigd op: 16/04/2021

oude gsm

ik zoek een manier om oude sms op een gewone gsm over te zetten naar een smartphone kan dit ?

bedankt katrien

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2021

De meest eenvoudige manier is door
- de sms-berichten naar je simkaart te kopiëren in de oude gsm,
- de simkaart in je smartphone te plaatsen, en
- de sms-berichten te verplaatsen naar het intern geheugen van je smartphone.
Maar waarschijnlijk kunnen niet alle sms-berichten in één keer op de simkaart? Dan zijn er nog mogelijkheden, maar deze zijn merk/toestel-afhankelijk. Indien nodig mag je me altijd contacteren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2021
, Gereageerd:

Dat had ik ook in mijn reactie willen zetten, maar... die mogelijkheid hangt af van de ouderdom en het type GSM. Niet alle oude GSMs kunnen dat.
Maar het is de moeite van proberen waard.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2021

Dat kan. Als je dat vraagt in de winkel van je smartphone verkoper of van jouw telecomprovider zullen zij je zeker helpen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/04/2021

Hangt af van het type GSM, de verbindingskabels en de software die je (nog) ter beschikking hebt.
Normaal zat bij de meeste GSMs een kabel om de GSM aan een USB poort van een PC te koppelen. Er was ook meestal software beschikbaar op de site van de fabrikant om de gegevens van de GSM uit te lezen naar de PC. De vraag is natuurlijk of je die software nog ergens kan vinden.
Als je dat ter beschikking hebt kan je in principe de gegevens van de oude GSM naar de PC kopiëren.
Dan is de grote valkuil nog de kwestie van de layout van die gegevens, en of die compatibel is of aangepast kan ingelezen worden in een bestand dat daarna naar de smartphone opgeladen kan worden.
Ook voor dat uploaden is er software te vinden op het internet. Die software verschilt per type smartphone: Android of iPhone.

Alles staat of valt dus met de verbinding van de GSM naar de PC, de daarvoor benodigde software en de layout van de gegevens.

Je kan ook, indien je nog een aparte (functionele) simkaart in de GSM hebt en je GSM kan berichten kopiëren en plakken, de berichten doorsturen naar de smartphone, maar dan heb je niet meer de oorspronkelijke afzender aan het bericht gekoppeld...