laatst gewijzigd op: 15/07/2021

Google trekt Android-licentie voor Huawai in: wat betekent dit voor jou?

Het is officieel, Google schort al zijn lopende activiteiten met Huawei op. De Chinese smartphonefabrikant mag bijgevolg niet langer Google-diensten (Play Store, Maps, Gmail ...) op zijn toestellen aanbieden. Er is echter geen reden tot paniek: alleen toekomstige modellen van Huawei-smartphones worden door dit verbod getroffen. Op de huidige modellen zullen Googles diensten en beveiligingsupdates beschikbaar blijven.

Lees hier het volledige artikel: https://www.test-aankoop.be/hightech/gsms-en-smartphones/nieuws/huawei-google?fbclid=IwAR2nhEo7WbKfvjyg-GH8g0t7XKTCI5WBWS6g_-XrftNOEv3IX4dZGfGiunY

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/05/2021

Beste,
Ik ben geïnteresseerd in onderstaande tablet:
Huawei Mediapad T5 - 10.1 inch - WiFi - 64GB
Kan u mij dit aanbevelen of zijn er nog problemen met dit merk?
Met vriendelijke groeten

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2021
, Gereageerd:

Hallo Theo, ik heb dit even nagevraagd bij onze experten. Dit Huawei model was één van onze beste kopen. Dit tablet was al op de markt voor de politieke problemen tussen Huawei en de VS en is dus nog steeds een Android tablet met Google PlayStore. Aloewel, gezien de leeftijd van dit tablet (intro datum 2018) zouden we dit minder aanraden. De OS versie van de Mediapad T5 is Android 8. Dat is verouderd terwijl nieuwe tablets over Android 10 of 11 beschikken, zelfs de goedkoop modellen van Lenovo of Samsung.
Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/08/2020

Is dit enkel geldig voor Huawei of ook voor andere Chinese smartphone leveranciers?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/08/2020

Beste,

Wij hebben enkel een Huawei G6-L11 model. Wat betekent de wijziging van Google met zijn Android-licentie voor ons?

Hartelijk dank voor een antwoord.

IB

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/08/2019

De hele heisa rond Huawei is ontstaan door het handelsconflict veroorzaakt door Donald Trump en dat om in de geschiedenisboeken te komen. Laat ons eerlijk zijn. China kopieerde in het verleden met minderwaardig materiaal. Kocht je Chinees dan wist je dat je mindere kwaliteit had. Maar kijk naar de autoindustrie. De Europese en Japanse industrie zijn top. Amerikaanse wagens zijn gewoon ouderwets en lopen hopeloos achter. Daar kopiëren zij alles. De NSA, CIA, lees Amerika controleert alles en iedereen. De privacy-wetgeving is alleen maar goed voor wie iets te verbergen heeft. Dus laat ons Huawei kopen en liefst met niet-Amerikaanse onderdelen. Want wie controleert hier de boel en wie tweet continu onwaarheden...

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/07/2020
, Gereageerd:

dat zal wel maar ik zou persoonlijk niet het risico nemen om nabij de 1000 euro uit geven aan een merk die ter discussie staat omtrent spionage en ook nog eens geen toegang krijgen tot playstore om veilige aps te downloaden en aps downloaden via andere providers is irritant omdat je bijna altijd vast zit aan reclame *** etc etc.dat is mijn mening.