laatst gewijzigd op: 16/04/2019

WIFI bij test tablets -Objectieve test????

Ik zie dat in de recente test van tablets enkel huawei getest is met WIFi. Alle andere hebben ook WIFI maar zijn niet getest blijkbaar.

Hoe kun je dit dan een objectieve test noemen ?

Ook zie je dat er verschillende hoeveelheid RAM geheugen in de tabletten zitten. Dit bepaald in hoofdzaak ook de snelheid van het tablet 16 of 32 Gb RAM is een groot verschil.

Men zegt ook 'goede hardware' : waarop slaat dit er wordt geen indicatie gegeven van de processor, snelheid van deze processor,.. WIfi bgn ac ?  Veel vragen maar geen antwoord.

Op zijn minst kan men de specificaties opsommen bij de vergelijking. Ik heb geen zin dit voor ieder toestel op te zoeken. Een WIFI test bij een tablet is noodzakelijk, als je geen snelle wifi hebt kun je beter een Tolino kopen ;-)  of iets dergelijks.

Is er een tijdslimiet ingebouwd in het toestel (samsung staat er om bekend dit te doen). desondanks is het beste toestel... een Samsung  met toevallig het meeste geheugen. Is dit wel een objectieve test vraag ik mij dan af of een 'betaalde' ????

 

 

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

User name Moderator
Bertrand | Moderator
16/04/2019

Hallo, we willen graag even verduidelijken. Eerst en vooral bevestigen we uiteraard dat al onze tests steeds in alle objectiviteit gebeuren.

We testen alle tablets met een WiFi meting. Alle toestellen ondergaan 2 tests met 2 frequenties, er zijn dus vier testscenarios:
Een snelheidsmeting op 2 meter afstand van de router met 2.4GHz Wifi
Een snelheidsmeting op 2 meter afstand van de router met 5GHz Wifi
Een bereikmeting door de router en de tablet 2 kamers van elkaar te verwijderen en waarvan de verzwakking van de muren gekend zijn op 2.4GHz
Een bereikmeting door de router en de tablet 2 kamers van elkaar te verwijderen en waarvan de verzwakking van de muren gekend zijn op 5GHz.

Er zijn geen tablets op de markt te verkrijgen die 16GB of 32GB RAM geheugen hebben, dat is meer van toepassing voor high end laptops (16GB) en desktops (32GB). Zou het kunnen dat u refereert naar het Flash geheugen?
De snelste tablets hebben momenteel 6GB RAM, maar het grootste flashgeheugen voor een tablet op het moment is 1TB.

Het verschil in performantie voor een tablet van 4GB of 6GB Ram kan inderdaad een rol spelen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Bij de iPad Pro modellen bijvoorbeeld hebben de toestellen van 512GB of meer 6GB geheugen terwijl de toestellen van 64GB en 256GB “slechts” 4GB RAM hebben. Toch waren de benchmarks niet verschillend.
Het is natuurlijk mogelijk dat de benchmarks nog niet geoptimaliseerd zijn voor zoveel RAM, maar we passen deze ieder jaar opnieuw aan in functie van de hardware.
Er is doorgaans geen meetbaar snelheidsverschil tussen 16GB en 32GB omtrent het Flash geheugen .