laatst gewijzigd op: 04/03/2021

problemen met Asus laptop.

Beste

Ik ben bijna 2 jaar in bezit van een asus rog strix scar II laptop. Maar deze heeft niets anders dan problemen, enkele problemen.

- Over matig blazen bij ligt werk zoals enkel word, ppt. thans nog hij staat in de stille stand (hij blaast zoals hij het zwaarste werk moet doen.)

- Problemen met de batterij na het juist en volledig afsluiten van de pc en na een nachtje rusten, zegt hij 1/3 dat zijn batterij volledig leeg is (mids bij het afsluiten dat deze altijd boven de 50 % stond.)

- Het toesten bord die nu en dan totaal niet werkt.

- Problemen met de zware programmas te draaien , hij smijt telkens deze terug op de lichte videokaart (dus telkens handmatig terug zetten). (Bij de aankoop was gevraagd voor een zware pc om autocad + renderprogrammas op te laten draaien)

 

maar telkens bij het opsturen naar de fabrikant door de computerwinkel keert hij volledig gereset terug en starten al deze problemen zich na 2 weken terug op. 

Bij de commentaren van de computerwinkel zeggen ze dat dit software matig is en dat ze niets kunnen doen of willen deze pc ook niet terug nemen/inruilen.

Hoe zou ik dit kunnen oplossen?

alvast bedankt

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/03/2021

Beste, ik heb je probleem even voorgelegd aan onze experten. Dit is wat zij hierover denken. 

Aangezien de laptop minder dan twee jaar in het bezit is, zou je nog aanspraak op de garantie kunnen maken. Deze loopt bij de verkoper, niet per sé de fabrikant. Hier vind je alvast meer informatie over je rechten als consument bij garantie: https://www.test-aankoop.be/familie-prive/consumentenrechten/dossier/garantie

Dat het om een “software probleem gaat” lijkt hen geen correcte uitleg omdat alles verwijderd zou moeten zijn na een factory reset. Verder vindt men op fora mensen met gelijkaardige problemen met de asus rog strix scar II laptop. Dit wijst naar kwaliteitsproblemen bij het toestel. Spijtig genoeg zijn er geen duidelijke oplossingen te vinden online.

Je kan wel enkele zaken zelf nog proberen die weinig moeite kosten:

  • Wanneer de laptop overmatig blaast bij de lopende processen gaan kijken. Misschien vind je daar toch het schuldige programma.
  • Zelf een factory reset uitvoeren en alle Drivers updaten.
  • De CPU undervolten met throttlestop (heeft wonderen voor mij gedaan)

Verder kan je ook nog proberen om:

  • De laptop open te vijzen en het stof uit de ventilator of het koelsysteem te halen
  • De koelpasta te vervangen

Indien deze twee laatste stappen je te moeilijk lijken kan je het bij een computer reparateur vragen. Maar de prioriteiten zouden wel naar de garantie gaan ! Mvg, ^An