laatst gewijzigd op: 12/10/2021

Linux: gratis en opensource besturingssysteem

Heb je genoeg van Windows? Vind je het besturingssysteem van Microsoft te zwaar, ben je de onvermijdelijke updates beu of vind je dat het technologiebedrijf te nieuwsgierig is naar je data? Als je om welke reden dan ook van Windows af wilt, bestaat er een vrij beschikbaar, gratis alternatief: GNU/Linux.

Wat is Linux en hoe werkt het? Bekijk ons dossier

Werk je al een tijdje met Linux? Deel hier je tips & tricks of stel je vragen aan de community.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021

Ik ben 88 jaar oud en sinds +/- 15 jaar heb ik Windows laten varen en ik ben zeer tevreden met linux, die al bij al veel eenvoudiger, rapper, voor aanpassing vatbaar is. Er zijn veel distributies, vele aangepast aan een bepaald doel, geluid, video, tekenen en zelfs etisch hacken.
Ik heb o.a. een Dell d620 van 2005 die zich sleepte met Win XP en nu probleemloos werkt met LInux Mint Cinnamon 20.
Gans de familie werkt ermee, vooral de kinderen spelen ermee.
Leve Linux

En bedankt aan Test-aankoop voor het prometen erven

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2021

Al jaren ben ik overtuigd Linux gebruiker. Blij dat Testaankoop er ook wat aandacht aan besteedt. Sinds jaar en dag worden computergebruikers in de richting gestuurd van het aanschaffen van een nieuw toestel wanneer een versie van een besturingssysteem niet meer verder ondersteund wordt of de pc de nieuwe update nauwelijks aankan.
Vandaag surf ik met Edge op mijn Linux pc, een Microsoft browser gebouwd naar het voorbeeld van de open source Chromiumbrowser. Microsoft heeft het begrepen: "If you can't beat them, you'ld better join them". Dit is een betere optie dan dit stabiele en gratis besturingssysteem compleet te negeren.
Linux Mint draait naadloos op een pc uit de middeleeuwen. Een goede oplossing voor de budgetbewuste computergebruiker. Vooral het onderwijs kan Linux beter omarmen in plaats van mee te gaan in het aanbod van de commerciële giganten die ons overtuigen dat we niet zonder hen kunnen. Het is een denkfout! Jonge mensen weerbaar maken is hen ook leren proeven en werken met open source ook voor dagdagelijkse schoolopdrachten, online cursussen en officetoepassingen. Linux Mint heeft het allemaal in huis.
Op dat vlak is er nog een weg af te leggen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/10/2020

Hoe personaliseer je linux hier is een filmpje.
www.youtube.com/watch