laatst gewijzigd op: 19/07/2019

Google drive (Cloud) als enige backup locatie

Dag Allen,

Sinds kort gebruik ik Google drive als bewaarplaats voor mijn foto's. De free version.

Nu vraag ik me af hoe veilig is het om dit als enige medium te gebruiken?

Maw, ben ik 100% zeker dat mijn foto's daar altijd bereikbaar zijn of koop ik beter nog een externe harde schijf?

Dank u,

Patrick

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

User name
23/12/2018
FABIENNE BRUYNINCKX

Hallo; mijn echtgenoot gebruikt one drive als EXTRA back-up voor de courante zaken zodat hij die ook kan bekijken op zijn smartphone. ECHTER hij maakt ELKE week veiligheidscopy's op LOSSE externe schijven (1TB elk) die hij enkel aankoppelt op de pc om te back-uppen .Daarna bewaart hij die 2 schijven (met Bitlocker bescherming) op 2 verschillende plaatsen en in een metalen doos waarvan 1 schijf buitenshuis. You never know!

Nuttig
User name
24/12/2018
VIM
Nuttig

Een cloud opslagplaats mag niet als backup locatie beschouwd worden. Wel als eenvoudige manier om overal je data (dus ook foto's) bereikbaar te maken. De reactie van Fabienne Bruyninckx kan misschien wat overdreven lijken... maar is het niet.
De cloud kan aantrekkelijk lijken als backup locatie maar biedt geen beveiliging tegen o.a. ransom- of cryptoware (Google is your friend). Als je bestanden door zo'n aanval versleuteld raken op je toestel, gaan die zo ook onleesbaar naar je cloud drive synchroniseren. En heb je er dus niks meer aan. Een losgekoppelde schijf of 2de cloud locatie die je NIET automatisch synchroniseert beschermt je tegen dergelijke aanval... zolang je die natuurlijk niet terug aankoppelt na of tijdens zo'n aanval of beschadiging.
IMHO

User name
17/01/2019
Natacha Etneo

persoonlijk raad ik je meerdere clouds aan en een back up, wel niet de clouds aan elkaar linken want dan zit je met dubbele

User name
19/02/2019
WIM GORIS

2 opmerkingen:

U gebruikt een externe dienst. Om redenen van redunantie bewaart u best ook een tweede kopie ergens anders, zoals bv. op een externe harde schijf of USB flashdrive. (liefst ander medium en andere lokatie dan cloud).

De gratis versie van Google Drive/Photo's verlaagt automatisch de kwaliteit van uw foto's. Voor langdurige stockage (bv. naar kinderen of familie) is dit verlies van kwaliteit jammer en onherroepelijk indien u nadien de foto's terug uit de cloud naar uw eigen opslag brengt. U kan ook voor een hogere kwaliteit kiezen. Deze keuze is te veranderen in de opties maar zorgt ervoor dat de foto's in originele kwaliteit meetellen tegen het opslagquotum.

User name
19/07/2019
karel.tops

Hallo,

Gezien de vorige opmerkingen ivm technische onbereikbaarheid is er nog een factor die belangrijk is. De privacy! Google is al meermaals veroordeeld of berispt geworden voor het schenden van de privacy, en doet dit nog steeds. De druk van de Amerikaanse paranoïde veiligheidsdiensten zo groot. Anders gezegd een cloud is een open venster dus pas op met wat je erop zet. Ik heb alles geback-upt op USB sticks (256 GB) en een externe SSD. Veilig en wel.