laatst gewijzigd op: 17/01/2019

Google drive (Cloud) als enige backup locatie

Dag Allen,

Sinds kort gebruik ik Google drive als bewaarplaats voor mijn foto's. De free version.

Nu vraag ik me af hoe veilig is het om dit als enige medium te gebruiken?

Maw, ben ik 100% zeker dat mijn foto's daar altijd bereikbaar zijn of koop ik beter nog een externe harde schijf?

Dank u,

Patrick

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name
FABIENNE BRUYNINCKX
23/12/2018

Hallo; mijn echtgenoot gebruikt one drive als EXTRA back-up voor de courante zaken zodat hij die ook kan bekijken op zijn smartphone. ECHTER hij maakt ELKE week veiligheidscopy's op LOSSE externe schijven (1TB elk) die hij enkel aankoppelt op de pc om te back-uppen .Daarna bewaart hij die 2 schijven (met Bitlocker bescherming) op 2 verschillende plaatsen en in een metalen doos waarvan 1 schijf buitenshuis. You never know!

User name
VIM
24/12/2018

Een cloud opslagplaats mag niet als backup locatie beschouwd worden. Wel als eenvoudige manier om overal je data (dus ook foto's) bereikbaar te maken. De reactie van Fabienne Bruyninckx kan misschien wat overdreven lijken... maar is het niet.
De cloud kan aantrekkelijk lijken als backup locatie maar biedt geen beveiliging tegen o.a. ransom- of cryptoware (Google is your friend). Als je bestanden door zo'n aanval versleuteld raken op je toestel, gaan die zo ook onleesbaar naar je cloud drive synchroniseren. En heb je er dus niks meer aan. Een losgekoppelde schijf of 2de cloud locatie die je NIET automatisch synchroniseert beschermt je tegen dergelijke aanval... zolang je die natuurlijk niet terug aankoppelt na of tijdens zo'n aanval of beschadiging.
IMHO

User name
Natacha Etneo
17/01/2019

persoonlijk raad ik je meerdere clouds aan en een back up, wel niet de clouds aan elkaar linken want dan zit je met dubbele