laatst gewijzigd op: 02/09/2021

Deel je ervaring met je printer

Heb je ervaringen met ink tank printers, positief of negatief, of met diensten zoals Instant Ink en Ready Print?

Deel je ervaringen hier met ons en houd ook ons magazine van september in het oog voor een artikel rond dit onderwerp.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

18 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/08/2021

Ik heb een zwart-wit-laserprinter van Samsung. Gekozen voor laserprinter omdat voordien mijn inktcartridges altijd opdroogden voor ze leeg waren, wat mij dus per afdruk heel duur uitkwam (ik print immers heel weinig).

Een paar maand geleden moest ik een nieuwe driver installeren (wegens installatie Windows 10). Ik moest die driver downloaden bij HP, wat ik al raar vond (heeft HP de printerafdeling van Samsung opgekocht?). Mijn printer doet nu raar (WiFi werkt niet meer, ...), hij print ook slecht af sinds er maar 25% huismerktoner van 123inkt.be meer in zit.

Ik denk dat ik mijn printer dus maar beter vervang. Maar niet voor een HP-printer, want daar heeft Test-Aankoop een klacht tegen ingediend.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/08/2021
, Gereageerd:

Dat is inderdaad vreemd, wat is de referentie van die printer aub? ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/08/2021
, Gereageerd:

Samsung SCX-3405W

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/09/2021
, Gereageerd:

Bedankt! 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
Nuttig

Ik bezit zowat een klein jaar een HP Envy Photo 6234. De afdrukken op papier kunnen beter daar bvb afgedrukte barcodes niet of moeilijk kunnen gescand worden. Ook het scannen zelf kan beter. Deze beide minpunten vallen echter in het niet door de prijs van het Instank Ink systeem. Dit is immers voordelig bij het af en toe afdrukken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2021
, Gereageerd:

Bedankt, Luc, voor je post. Wanneer je een HP-printer hebt die compatibel is met HP Instant Ink of een Epson-printer met Epson Ready Print Flex, overweeg dan om op een inkt-abonnement over te stappen. Je krijgt dan een budget aan afdrukken voor een vast bedrag. Je betaalt dus per pagina, of ze nu één letter, dan wel een volledige afbeelding in kleur bevat. Verder betaal je ook niet voor de reinigingscycli. Meer info vind je nog hier: https://www.test-aankoop.be/hightech/printers/dossier/hoe-te-besparen-op-elektriciteit-papier-en-inkt ^An 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/07/2021
Nuttig

wat is volgens jullie de beste en goedkoopste eco inktjet printer voor thuis

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2021
, Gereageerd:

Hallo Marcel, inkttankprinters werken niet met traditionele inktpatronen zoals inkjetprinters, maar met inktreservoirs die je manueel kunt bijvullen met apart verkrijgbare inktflessen. Bij een aantal inkttankprinters krijg je al meteen bij aankoop een set inktflessen mee. Afhankelijk van hoeveel je print, kun je daar soms al jaren mee verder. Er zijn voorlopig drie merken die een of meerdere inkttankprinters in hun gamma hebben opgenomen, namelijk Epson, Canon en HP. De modellen van Epson zijn iets gebruiksvriendelijker, vonden onze experts want daar kan je veel gemakkelijker zien hoeveel inkt er nog in de reservoirs zit van een inkttankprinter van Epson in vergelijking met een model van Canon of HP. 

Je kunt er niet omheen dat inkttankprinters een pak duurder zijn dan een doorsnee inkjetprinter. In onze koopwijzer printers vind je meer dan 140 printers die we hebben getest en daaronder ook een aantal inkttankprinters. De prijzen van de inkttankprinters variëren tussen grofweg € 150 en € 500. Ter vergelijking: een degelijke inkjetprinter heb je al voor € 50. Een belangrijke kanttekening is wel dat je bij sommige modellen een of meerdere inktflessen zijn ingebrepen in de aankoopprijs. Een voorraad inkt waar je soms al meteen jaren mee verder kunt. De link naar onze koopwijzer: https://www.test-aankoop.be/hightech/printers/test/printers-kies-volgens-uw-gebruikersprofiel ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/02/2021

Telkens wanneer een printer de geest geeft zijn er nog enkele reserve inktpatronen over, maar een printer die werkt met deze inktpatronen is dan niet meer te vinden, ik vind het niet kunnen dat er telkens nieuwe printers op de markt komen, die dan werken met een ander type inktpatronen, kan Test-Aankoop niet optreden tegen dit soort praktijken? Ik gebruik Canon-printers omdat die meestal een goede prijs/kwaliteit beoordeling krijgen bij de testen van Test-Aankoop, voor de rest ben ik er wel tevreden over...

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/02/2021

Telkens wanneer een printer de geest geeft zijn er nog enkele reserve inktpatronen over, maar een printer die werkt met deze inktpatronen is dan niet meer te vinden, ik vind het niet kunnen dat er telkens nieuwe printers op de markt komen, die dan werken met een ander type inktpatronen, kan Test-Aankoop niet optreden tegen dit soort praktijken? Ik gebruik Canon-printers omdat die meestal een goede prijs/kwaliteit beoordeling krijgen bij de testen van Test-Aankoop, voor de rest ben ik er wel tevreden over...

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/01/2021

Ik heb deze printer nog voor 60,- gekocht maar cartridges erg snel leeg. Ik gebruik hervulbare cartridges van Smart Ink is 10 x goedkoper.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2020

prachtsysteem van HP met hun 'instant ink'. De inktpatronen kosten niets, voor extra 'papier' (pakket van 10 bladen bovenop de maandelijkse gratis 15 bladen) betaal ik ongeveer een 5-tal € per jaar ! Printer is een ENVY Photo 6230 (60-tal €) die ik meestal gebruik om foto's af te printen. Vroeger gebruikte ik ook hervulbare inktpotjes, maar ik ben blij dat ik van dat gedoe af ben.....Voordeel van dat 'Instant Ink' syteem is dat je telkens een nieuwe printerkop krijgt die in het inktpotje is ingebouwd en de kans dat de 'printerkop' dus verslijt uitermate klein is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/09/2020
, Gereageerd:

Bedankt om deze ervaringen met ons te delen ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2020

Wanneer mijn inktpatronen leeg zijn ga ik even over de Nederlandse grens (7 km) en laat ze 'vullen' voor 5€ per cartridge. vriendelijke mensen en goedkoop

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Ik heb een Epson ecotank printer ben zeer tevreden over dit toestel zuinig in verbruik draadloos printen heb hem 6 maand geen enkel probleem mee gehad

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/07/2020

Ben aan mijn 3e canonprinter toe; hou ervan omdat ze prachtige foto's printen. Maar telkens na 2e jaar (einde van de waarborgperiode !) beginnen de problemen : de wagen met de inktpatronen blokkeert. Met wat manueel gepeuter kan je een tijdje de zaak weer op gang trekken, maar finaal wordt het stop ! En gezien herstellen evenveel kost als een nieuwe printer.... verkoopt Canon een nieuw model ! Nog even erbij vermelden : een nieuwe printer is meestal een nieuwe soort inktpatroon. Je oude (en dure) overschot kan je enkel nog kwijt in de kringloopwinkel.....

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2020

Canon printer toevallig net 2 jaar oud, print geen zwart meer. Internet staat vol met zelfde probleem, ook bij andere merken. Canon raadt aan een nieuw toestel te bestellen wat ik ook deed. Nadien vind ik toch een oplossing op internet. Papiersoort wijzigen naar foto papier. Uitgeprobeerd en het werkt weer. Te laat want ander toestel was reeds geleverd. Schandalig is dit.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2020
, Gereageerd:

Beste, als u de aankoop online deed, hebt u nog 2 weken na aankoop om deze terug te sturen. Indien later, zou u het als bijna-nieuw kunnen doorverkopen.
Groeten