laatst gewijzigd op: 21/09/2020

Zijn slimme apparaten veilig genoeg?

Bij onze hacktest van 11 slimme apparaten vonden we maar liefst 36 kwetsbaarheden. Fabrikanten moeten méér doen om een betere veiligheid te garanderen. De oplossing is vaak een software-update, maar bij vele toestellen is het onduidelijk hoe lang de fabrikant die blijft voorzien.

Zijn slimme apparaten veilig genoeg volgens jou? Deel je mening hieronder

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/08/2020

Misschien moeten we die slimme apparaten ook eens gaan behandelen zoals de ander zaken op onze internet-aansluiting.
Typisch stel je bijvoorbeeld ook andere profielen in voor je kinderen, dan wat volwassenen kunnen op je internetverbinding.
Hiervoor benodig je een goede, maar vooral simpele (te configureren) firewall, die dergelijke dingen kan blokkeren.
Vergelijk het een beetje zoals een zekeringkast op je elektriciteitsaansluiting, die beveiligd ook je algemene aansluiting per gebruiker/gebruikersgroep.
Zijn er al eens testen gebeurd van firewall devices vanuit dat oogpunt ?
Zoals je aangeeft, support op slimme apparaten komt ooit te vervallen, maar firewalls zullen steeds blijven bestaan ( en beter worden ).

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/08/2020
, Gereageerd:

Hallo Sven, we hebben inderdaad testen gedaan van antivirusprogramma's en de resultaten ervan kan je raadplegen op onze site ! Meer info vind je ook in ons dossier 'Het ABC van firewall- en antivirussoftware' via volgende link: https://bit.ly/2PRO8k5 .Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/09/2020
, Gereageerd:

Hoi An,
Ik ben even gaan kijken in de link die je aanbied.
Maar hier is vooral sprake van software firewalls ( die dus je pc zelf kunnen beveiligen ), mijn verwijzing ging eerder naar hardware firewall devices, of internet routers die over een firewall beschikken.
Deze beveiligen namelijk je volledige netwerk, en kunnen zelfs de devices onderling scheiden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/09/2020
, Gereageerd:

Dag Sven, voor de nodige info kan je ons dossier over routers raadplegen via volgende link: https://www.test-aankoop.be/hightech/internet/koopgids/koopgids-routers . Onze koopwijzer is voorbehouden voor abonnees en op onze site te vinden. Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/07/2020

Het grootste gevaar zit hem in de goedgelovigheid van de consumenten wiens gemakzucht door al die gadgets wordt aangewakkerd. Niet alleen de hackers kunnen een gevaar vormen maar ook de producenten zijn niet vies ervan op informatieverzamelende software in te bouwen in de slimme apparaten zodat ze de verbruiker nog meer kunnen profileren en...zijn gedrag manipuleren. Spijtige zaak is dat men bijna geen apparaten meer zonder die rommel zal kunnen krijgen in de toekomst. Big brother wordt alsmaar groter.
Nou ja , die gadgets zijn als snoep. We smullen ervan maar beseffen niet dat het ons kan schaden.