Collectieve actie cashback Samsung

Een toestel van Samsung gekocht maar niet de beloofde cashback ontvangen? Schrijf je nu in!

155 personen ingeschreven
  1. Schrijf je als gedupeerde gratis in
  2. Wij stappen met alle klachten naar Samsung om een oplossing te eisen
  3. Wij trekken indien nodig naar de rechtbank met een groepsvordering tegen Samsung

Laat je bijstaan door onze 50 advocaten

02 542 32 32

Elke werkdag van 9 tot 12.30 u. en van 13 tot 17 u. (vr tot 16 u.)

Sinds december contacteerden al vele abonnees ons omdat ze de beloofde cashback bij aankoop van een Samsung-smartphone nog altijd niet ontvangen hadden.

Samsung gebruikt (en misbruikt?) cashback

Cashback is een vorm van indirecte korting. Een cashback krijg je immers pas ná aankoop. Om het te ontvangen scan je de originele barcode op de verpakking en stuur je die samen met een kopie van het kassaticket naar een derde partij. Daarna krijg je een bepaald bedrag teruggestort, dat kan gaan van enkele tientallen tot soms meer dan honderd euro.

Veel bedrijven gebruiken deze vorm van marketing om klanten aan te trekken. Samsung heeft er zich zelfs in gespecialiseerd. De Koreaanse gigant gebruikt het om televisies, magnetrons, kookplaten en wasmachines, maar vooral smartphones te promoten.

Zo belooft Samsung op dit ogenblik een cashback van € 100 bovenop de inruilwaarde van je oude gsm, bij het bestellen van een gloednieuwe Galaxy S9 of S9+.

Terugbetaling beloofd maar niet gekregen

Het probleem is dat de koper soms veel moeite heeft om het beloofde geld effectief te krijgen.

Sinds enkele jaren ontvangen we regelmatig klachten over dit onderwerp. Maar sinds eind 2017 is het aantal klachten enorm gestegen. De meeste slachtoffers hebben de beloofde € 100 cashback nooit gekregen na de aanschaf van een Galaxy S8.

Deze terugkerende problemen kunnen verband houden met het faillissement van de externe firma die verantwoordelijk is voor het terughalen van oude apparaten. Uiteindelijk mag dat niet het probleem van de consument zijn. Het is aan Samsung om dat op te lossen. En daar zorgen wij voor!

Benadeeld? Vul het formulier in om deel te nemen aan onze collectieve actie.

Ben je intussen geconfronteerd met een cashback-probleem voor een Samsung-product, dan nodigen we je uit om het formulier hiernaast in te vullen.

Als Samsung geen bevredigend antwoord geeft op de ingediende klachten, behouden we ons het recht voor om een juridische procedure in de vorm van een groepsvordering op te starten.