Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

DE TEST-AANKOOP WERELD

Politici

Relevante informatie

Statiegeld op blikjes en PET-flesjes in Vlaanderen

Test-Aankoop organiseerde een enquête onder 1150 consumenten om te weten te komen hoe zij staan tegenover de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flesjes.

De resultaten van onze bevraging waren positief te noemen en daarom verzoeken wij de Vlaamse parlementsleden om een eventuele ordonnantie die statiegeld op blikjes en PET-flesjes verplicht maakt, te steunen of om desgevallend initiatief te nemen tot een voorstel van ordonnantie om tot de invoering van statiegeld over te gaan.

Geschillen en verhaal

Barrières voor rechtstoegang weggewerkt: Test-Aankoop laat wet op verhoging rolrechten vernietigen

Test-Aankoop reageert uiterst tevreden op de beslissing van het Grondwettelijk Hof om verschillende bepalingen te vernietigen van de wet van 2015 die de rolrechten hervormde. Een overwinning voor de rechtzoekende burger, zegt de consumentenorganisatie.

 

Afschaffing "Tampon taks"

Test-Aankoop en het collectief "Belgisch en Regelvrij" hebben beslist de krachten te bundelen en te ijveren voor de afschaffing van de zo genoemde “tampontaks”, die bepaalt dat op tampons, maandverbanden en menstruatiecups 21% belastingen wordt geheven, wat het geval is voor niet-noodzakelijke producten.  Wij vragen dan ook een daling tot 6% BTW op tampons, maandverbanden en menstruatiecups die ons inziens dienen te worden beschouwd als noodzakelijke producten.