Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

DE TEST-AANKOOP WERELD

Politici

Relevante informatie

Reizigers gecompenseerd door goede samenwerking tussen Test-Aankoop en TUI

Door technische problemen had de geplande vlucht van december vorig jaar tussen Punta Cana en Brussel erg veel vertraging opgelopen met heel wat ongemak voor de passagiers tot gevolg. Tijdens constructieve gesprekken vinden consumentenorganisatie Test-Aankoop en touroperator TUI elkaar rond het thema van compensatie voor de geleden schade bij getroffen reizigers.

Afschaffing "Tampon taks"

Test-Aankoop en het collectief "Belgisch en Regelvrij" hebben beslist de krachten te bundelen en te ijveren voor de afschaffing van de zo genoemde “tampontaks”, die bepaalt dat op tampons, maandverbanden en menstruatiecups 21% belastingen wordt geheven, wat het geval is voor niet-noodzakelijke producten.  Wij vragen dan ook een daling tot 6% BTW op tampons, maandverbanden en menstruatiecups die ons inziens dienen te worden beschouwd als noodzakelijke producten.

Statiegeld op blikjes en PET-flesjes in Vlaanderen

Test-Aankoop organiseerde een enquête onder 1150 consumenten om te weten te komen hoe zij staan tegenover de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flesjes.

De resultaten van onze bevraging waren positief te noemen en daarom verzoeken wij de Vlaamse parlementsleden om een eventuele ordonnantie die statiegeld op blikjes en PET-flesjes verplicht maakt, te steunen of om desgevallend initiatief te nemen tot een voorstel van ordonnantie om tot de invoering van statiegeld over te gaan.