Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

Illegale kettingverkoop

Test-Aankoop daagt ook VIAGOGO voor de rechter

16 mei 2017

Test-Aankoop zet haar strijd tegen sites die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen verder. Eerder startte de consumentenorganisatie al een groepsvordering tegen acht (Nederlandse) doorverkoopsites. Nu wil de organisatie ook Viagogo, een andere naam die vaak opduikt in de klachten, voor de rechter brengen.  Vorige week is een dagvaarding vertrokken richting de Zwitserse doorverkoopsite.

Test-Aankoop gaat de strijd aan met sites die illegaal doorverkopen

Concerttickets die op doorverkoopsites tegen woekerprijzen worden doorverkocht, het blijft helaas een gekend verhaal. Test-Aankoop krijgt jaarlijks tal van klachten van consumenten die slachtoffer zijn geworden van deze illegale doorverkooppraktijken. Met telkens hetzelfde verhaal: ze zochten online een manier om een ticket te kopen voor hun favoriete concert en klikten op één van de eerste websites die Google hen presenteerde, niet wetende dat het om een doorverkoopsite ging. Nochtans is de Belgische wet zeer duidelijk: concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen is verboden!

De gevolgen voor de slachtoffers van deze doorverkoopsites zijn groot. Niet alleen betaalt de consument een pak meer, soms wordt het ticket ook nooit geleverd of geraakt de koper de concertzaal niet binnen. Daarom besloot Test-Aankoop de strijd aan te gaan.

Groepsvordering tegen 8 doorverkoopsites

De consumentenorganisaties stelde reeds een groepsvordering in tegen acht (!) Nederlandse sites die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen: www.ticketsbelgie.bewww.topticketshop.nlwww.rang1tickets.nl, www.onlineticketshop.nl, www.tickettribune.nl, www.giggotickets.nl, www.worldticketshop.nl en www.movic.nl. Deze procedure loopt momenteel voor de rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. Op 4 september zal worden gepleit over de ontvankelijkheid van de groepsvordering.

Test-Aankoop brengt ook Viagogo voor de rechter

Test-Aankoop daagt nu ook de Zwitserse doorverkoopsite Viagogo voor de rechter. Tussen de vele klachten die Test-Aankoop krijgt, duikt ook de naam van Viagogo immers vaak op. De organisatie heeft kennis van ruim 500 meldingen. Omwille van juridisch-technische redenen maakt deze doorverkoopsite geen deel uit van de groepsvordering die de consumentenorganisatie eerder instelde. Maar dit betekent hoegenaamd niet dat Test-Aankoop deze belangrijke speler op de doorverkoopmarkt ongemoeid zal laten. Wel integendeel. Vorige week is een dagvaarding vertrokken richting de Zwitserse doorverkoopsite.