Auto's

Wallonië hinkt achterop met flitspalen

Deel op

Terwijl er in Vlaanderen zo’n 1 500 flitspalen staan, zijn er in het zuidelijkse landsdeel slechts 44 vaste camera’s en 7 trajectcontroles geïnstalleerd. Dat is een stuk minder dan de 167 installaties die de Waalse minister van Verkeersveiligheid had beloofd tegen eind 2020.

De vertraging bleek te wijten aan technische studies die later konden worden afgerond dan gepland en aan de gezondheidscrisis. Vervelend, gezien ook Wallonië zich heeft geëngageerd om het aantal verkeersdoden tegen 2050 op nul te brengen. En gezien we op de website “Wallonie Infrastructures” lezen dat “de flitspalen als doel hebben om het aantal ongevallen te doen dalen die gelinkt zijn aan een niet aangepaste snelheid”.

Ook de federale politie is betrokken

De federale politie installeert een dertigtal nieuwe camera’s met trajectcontrole op autosnelwegen en op secundaire wegen onder hun haar bevoegdheid. Helaas is er geen enkele communicatie geweest omtrent de plaats waar die wordt of werd geplaatst en het moment dat ze al dan niet in gebruik werden genomen.

Coyote of Waze niet altijd betrouwbaar

Verkeersapps als Coyote en Waze geven altijd een melding als je in de buurt komt van een flitspaal, maar soms zullen die dus nog niet actief zijn, ook al zouden ze tegen het einde van het jaar allemaal moeten werken. Hoe dan ook is het natuurlijk altijd aangewezen om de toegelaten snelheid te respecteren. Door je snelheid te matigen, verbruik je ook meteen minder. Over zuiniger rijden lees je hier meer.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...