Auto's

Vijf sterren voor VW ID.3: "Klimaat gaat niet ten koste van de veiligheid"

Deel op

Euro NCAP en Test Aankoop onderwierpen de gloednieuwe Volkswagen ID.3, de eerste volledige elektrisch aangedreven wagen van de Duitse autobouwer, aan een crashtest. De complete uitrusting en nieuwste technieken zorgen voor een prima score.

Euro NCAP en Test Aankoop voerden verschillende crashtests uit op de Volkswagen ID.3. Ze lieten de wagen, met daarin dummypoppen, zowel tegen een muur als tegen een tegenligger botsen en simuleerden ook zijdelingse crashes tegen andere voertuigen en vaste voorwerpen zoals bv. een paal.

Geen compromis

De resultaten van de crashtests zijn over het algemeen erg goed. Inzittenden worden goed beschermd en ook de zwakke weggebruiker wordt voldoende beschermd.

"De elektrische wagen zal een grote rol spelen bij de bestrijding van de klimaatcrisis en zal de komende jaren steeds meer de norm worden", zegt mobiliteitsexpert Leo Muyshondt. "Het is alvast hoopgevend dat er duidelijk geen compromissen moeten gesloten worden op het vlak van veiligheid om goede elektrische wagens te kunnen maken."

Meer details over de resultaten lees je hier.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...