Auto's

Verkeersveiligheid: grote burgerenquête over mobiliteit

Deel op

Om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen, organiseren het ministerie van Mobiliteit, de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en het Vias-instituut een grote burgerraadpleging. Bedoeling is om een maatschappelijk debat op gang te brengen over verkeersveiligheid en de bestaande uitdagingen. Aangezien verkeersveiligheid voor ons een belangrijk actiepunt is, steunen wij dit initiatief en vragen wij graag aandacht voor deze enquêtes.

Van 7 juli tot 30 september zijn er drie enquêtes online beschikbaar. Hoe kunnen we de openbare ruimte gebruiken en daarbij rekening houden met ieders behoeften? Waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar? Welke sancties of alternatieve maatregelen zijn passend voor mensen die (herhaaldelijk) in de fout gaan? Elke enquête bestaat uit zes tot zeven vragen over een bepaald onderwerp, zoals risicogedrag, samenleven in het verkeer, controles, begeleiding en vorming. Dit is een manier om de verschillende aspecten van verkeersonveiligheid te behandelen en beter te begrijpen hoe de bevolking hiertegen aankijkt.

Deze resultaten zullen in aanmerking worden genomen bij de opmaak van het federaal actieplan voor de verkeersveiligheid 2021-2024.

Deelnemen aan de burgerpanels

Tegelijkertijd zal in september 2021 een tweede deel met burgerpanels van start gaan. Als je wilt deelnemen, kun je je tot 23 augustus inschrijven en jouw aanvraag indienen op de website all-for-zero.be. De geselecteerde personen zullen eind augustus worden gecontacteerd.

In de praktijk zal elk debat plaatsvinden van 16.30 u. tot 19.30 u., telkens op een andere datum en locatie om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen. De eerste resultaten van de enquêtes zullen dienen als gespreksstof. Zo kun je een dialoog voeren over het centrale thema op de agenda. Elke groep, bestaande uit 12 personen, zal vervolgens met twee experten en een moderator samenwerken om de ideeën uit te stippelen, meningen te geven, conclusies te trekken en concrete beleidsvoorstellen te formuleren die aan de beleidsmakers zullen worden overgemaakt.

Klik hier om deel te nemen aan de verschillende enquêtes en je in te schrijven voor de burgerpanels.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...