Auto's

Stilaan tijd voor winterbanden

Deel op

De herfst is duidelijk in het land, en met de wissel van de seizoenen kun je ook je banden wisselen. Maar moet dat wel? En wat met je zomerbanden?

Beter vanaf 7 °C

Sneeuw en ijs, dat zien we de laatste jaren steeds minder. Toch betekent dit niet dat winterbanden geen zin meer hebben. De samenstelling van het rubber maakt dat ze al vanaf een temperatuur van 7 °C beter gaan presteren dan een zomerband en dit tot een temperatuur van -40 ° C. Dankzij hun andere profielen slagen ze er ook beter in om sneeuw, regen en slijk beter af te voeren.

Levensduur ten koste van kwaliteit

Als je een winterband gaat kiezen, moet je er natuurlijk in eerste instantie eentje kiezen met de juiste bandenmaat. Vervolgens zijn er binnen alle maten grote verschillen in prijs, maar ook in kwaliteit. Welke banden het best scoren, vind je hier. In het algemeen hebben we al in verschillende tests kunnen vaststellen dat banden die lang meegaan, meestal door een hardere rubbersoort, vaak niet goed scoren op het vlak van veiligheid. Net door de hardheid van het rubber hebben ze minder grip op de weg en hebben ze meer problemen in bochten of op een nat of glad wegdek. De merken die

Stockeer je banden op de juiste manier

Als je je autobanden gewisseld hebt, is het belangrijk dat je je zomerbanden op de juiste manier opbergt, zegt onze mobiliteitspecialist Steve Mestdagh. "Veel mensen leggen ze zomaar op een stapel in een schuurtje of achter het tuinhuis, om ze een halfjaar later terug boven te halen, maar zo gaan ze afslijten of raken ze beschadigd", waarschuwt Steve. "Voordat je ze stockeert, maak je ze het best eerst proper en kijk je na of er geen scheurtjes of andere beschadigingen zijn. Dan berg je ze op op een plek waar het niet te vochtig is en waar er geen licht aan je banden kan."

Heb je zelf geen plaats om een stapel banden goed op te bergen, dan zijn er alternatieven, geeft Steve aan. "Er zijn "bandenhotels" waar je je banden kunt laten reinigen, laten opbergen en waar je ze in de lente opnieuw kunt laten wisselen, tegen betaling uiteraard."

Meer tips over hoe je banden de winter/zomer goed doorkomen vind je hier

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...