Auto's

Hyundai-dochter Genesis overtuigt met vijf sterren voor veiligheid

Deel op

De twee modellen van het Koreaanse luxemerk, G80 en GV80, doen het allebei prima in de Euro NCAP-crashtest. De elektrische Citroën C4 moet het stellen met vier sterren.

De naam Genesis binnen de Hyundai-Kia-familie gaat al een tijdje mee. Aanvankelijk was het de naam van een model van Hyundai, maar sinds 2015 gaat een apart luxemerk van de Koreaanse autobouwer onder deze vlag schuil, zoals bv. Lexus bij Toyota. Maar het was een tijd wachten voordat het merk ook zijn intrede zou doen op de Europese markt. Deze zomer komt het er dan uiteindelijk van, en Euro NCAP testte alvast de veiligheid van twee modellen: G80 en GV80.

Airbags overal

De G80 is een luxesedan in het segment van de Mercedes E-klasse en de BMW 5. Wat opvalt is zijn erg uitgebreide uitrusting als het op veiligheid aankomt. In het stuur, aan je hoofd, je bekken, je borst en tussen bestuurder en passagier in: airbags overal. Daardoor zit je op beide stoelen vooraan erg veilig. Ook kinderen worden prima beschermd bij een eventuele aanrijding. De impact op een zwakke weggebruiker is vergelijkbaar met veel andere modellen.

Niet alleen aan het stuur

Wat daarnaast vooral opvalt, is het uitgebreide gamma aan rijhulpsystemen. Automatische noodremsystemen, een rijstrookassistent, een systeem dat je snelheid aanpast: de G80 heeft het allemaal en zal dus gepast reageren in onverwachte situaties.

Ook GV80 erg veilig

Met de GV80 brengt Genesis ook een luxe-SUV op de markt. Net als de G80 is de veiligheidsuitrusting van dit model zo goed als compleet, wat beloond wordt met vijf sterren. Enkel de risico’s voor voetgangers en fietsers op kwetsuren bij een aanrijding zijn iets groter door de bouw van dit model.

Citroën C4 speelt klasse lager

Euro NCAP nam ook de nieuwe Citroën C4 onder de loep wat veiligheid betreft. Dit model is beduidend minder goed uitgerust dan de Genesis-modellen wat betreft airbags en rijhulpsystemen, wat vooral het risico op verwondingen bij een aanrijding vergroot bij de voorste inzittenden. Ook de zwakke weggebruiker wordt door dit model minder goed beschermd.

Wil je alle resultaten van deze en andere modellen in detail bekijken? Ga dan naar de site van Euro NCAP.

Ben je op zoek naar een nieuwe wagen? Check dan onze koopwijzer auto’s.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...