Auto's

Hoe zuinig rijd je echt? Kom het te weten met MILE21

Deel op

Vergelijk jouw verbruik met zowel de uitstootgegevens van de fabrikant als het verbruik van chauffeurs die met hetzelfde model als jij rijden. Je volgt je verbruik eenvoudig op en vindt heel wat tips om nog zuiniger te rijden.

Hoeveel verbruikt mijn wagen? Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. In het verleden werd al duidelijk dat de gegevens van de fabrikant niet altijd betrouwbaar zijn. Met MILE21 willen we het echte verbruik van zo veel mogelijk modellen te weten komen, op basis van jouw ervaringen en die van duizenden andere bestuurders in de praktijk.

Van tankbeurt tot tankbeurt

Meedoen aan MILE21 is erg eenvoudig. Je maakt voor jezelf hier een profiel aan en registreert vervolgens jouw wagen.

Dan begin je het verbruik op te volgen. Dit doe je door elke keer wanneer je de wagen voltankt, te noteren hoeveel je tankt en door ook de kilometerstand op te schrijven. Die geef je in op de website. Als je dit drie keer hebt gedaan, kan MILE21 jouw gemiddeld verbruik berekenen.

Vergelijken met fabrikant en medechauffeurs

Als jouw gemiddeld verbruik bekend is, dan kun je dit gaan vergelijken met het verbruik dat de fabrikant opgaf voor jouw wagen. Wellicht ligt dat verbruik lager dan het jouwe, omdat de uitstoot door de fabrikant in zeer optimale omstandigheden werd gemeten, zelfs nu het verouderde NEDC-protocol werd vervangen door het meer realistische WLTP.

Wat veel belangrijker is, is het gemiddelde verbruik bij iedereen die hetzelfde model van wagen heeft als jij. Als jij jouw cijfer daarmee vergelijkt, weet je of je beter of minder goed scoort dan de andere chauffeurs die met "jouw" wagen rijden. En met jouw verbruiksgegevens erbij, wordt de database op basis waarvan we kunnen vergelijken meteen weer wat groter en representatiever.

Tips om verder te besparen

Als je jouw verbruik kent en je hebt dit vergeleken met de officiële uitstoot en met die van je "collega's", dan weet je of je het al vrij goed doet, of dat er nog ruimte voor verbetering én besparing is. Is dat laatste het geval, dan vind je op de website onder "Ecorijden" tal van tips om jouw verbruik (verder) terug te dringen.

Voor meer tips over zuinig rijden kun je ook terecht op de website van Test Aankoop.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...