Auto's

Een burgerraadpleging voor de verkeersveiligheid in Wallonië

Deel op

Automobilisten, fietsers of voetgangers, het AWSR (Waals Agentschap voor Verkeersveiligheid) en minister Valérie De Bue nodigen de weggebruikers in het zuiden van het land uit om een vragenlijst in te vullen over hun ervaringen op de weg.

Op basis van de antwoorden zal een groep deskundigen een reeks aanbevelingen doen. De minister zal zich hierop inspireren voor een toekomstig actieplan, rekening houdend met het feit dat bepaalde bevoegdheden federaal zijn.

Veiligheid is een zaak van iedereen

Voor Valérie De Bue kan iedereen een rol spelen in dit debat. Deze vragenlijst stelt de weggebruikers in staat hun mening te geven en eventueel oplossingen voor te stellen, om zelf actie te ondernemen. Dit initiatief is een echte primeur op Waals niveau.

Minder verkeersdoden

Dit is duidelijk het hoofddoel van de minister. De thema's die in de vragenlijst aan bod komen, zijn dan ook zeer uiteenlopend. Ze gaan overhet verplicht dragen van een helm op de fiets, over de technische keuring, maar ook over drinken en rijden. In totaal bestaat de lijst uit een dertigtal vragen die allemaal op een of andere manier betrekking hebben op jou als weggebruiker.

Ga naar de enquête

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...