Auto's

Dwars door België met elektrische auto toont gebrek aan infrastructuur

Deel op

Elektrisch rijden is de toekomst, daar lijkt zo stilaan iedereen het over eens. Maar om lange afstanden te overbruggen, staat de infrastructuur nog niet op punt. Dat ondervond onze reporter.

Het is al elektrisch rijden wat de klok slaat, en je ziet de emissievrije wagens ook steeds meer opduiken in het straatbeeld. Voor onze alledaagse verplaatsingen zijn ze sowieso geschikt, maar als je af en toe grotere afstanden moet overbruggen, vraagt rijden op elektriciteit wel een aanpassing van je gedrag als consument. Het rijbereik van een batterij komt niet overeen met de afstand die je met een volle tank kunt overbruggen, en er staat niet op elke straathoek een (snelle) laadpaal, zoals er overal tankstations zijn.

Van de ene kant van België naar de andere kant rijden met een elektrische Polestar 2, het lijkt dus een hachelijke onderneming. In onderstaande video zie je hoe onze reporter Steve Mestdagh het ervan af bracht.

Embedded content: https://youtu.be/aQRqO62g1Rs

Deze tocht liep allesbehalve over rozen, en de video lokte heel wat reacties uit. Lees hier onze toelichting bij het project.

Wil je weten of een elektrische auto iets voor jou is? Doe dan onze brandstoftest en bepaal het type motor dat jouw toekomstige auto kan hebben. Nadat je dit hebt gedaan, kun je op MILE21 op zoek naar de meest energiezuinige wagen binnen dit type, op basis van de echte verbruikscijfers van bestuurders.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...