Auto's

Alleenstaand, gezin of koppel? Autodelen is steeds te overwegen

Deel op

Steeds meer mensen doen hun/een eigen wagen weg en gaan autodelen. Dit vraagt wat aanpassingen aan hoe je je verplaatsingen organiseert, maar het helpt je vooral heel wat te besparen.

Een eigen auto voor de voordeur: dat is voor de meeste Belgen nog steeds de norm op het vlak van mobiliteit. Toch wint autodelen aan populariteit. Steeds meer mensen gaan zich duurzamer verplaatsen, en het aanbod voor autodelen is de laatste jaren ook sterk gegroeid. Zo zijn er hoe langer hoe meer formules te vinden die passen bij verschillende profielen.

Voor ieder wat wils

Of je nu alleen woont, als koppel, of zelfs als gezin, en of je nu op het platteland of in de stad woont: er komen steeds meer mogelijkheden om auto's te gaan delen en om zo een vervanging te vinden voor een eigen (vaak dure) wagen.

In ons dossier over autodelen hebben we profielen opgesteld die beantwoorden aan verschillende doelgroepen in onze samenleving: het gezin van Karen en Gert, de alleenstaande Layla en het gepensioneerde koppel Miriam en Bas. Voor elk van hen hebben we de verplaatsingen opgelijst en hebben we berekend hoeveel ze zouden betalen als ze zouden autodelen. Dit hebben we vergeleken met wat ze betalen voor hun eigen wagen. Jij kunt bepalen welk profiel het best bij jou situatie aansluit, en krijgt zo al een idee of autodelen iets is voor jou.

Doe de test

En dan is het aan jou: vul je gegevens in op de calculator die we samen met Autodelen.net hebben uitgewerkt, en bereken wat de voordeligste formule is voor jouw autogebruik.

“Wat ik zo geruststellend vind bij Private Lease? Alles is volledig inbegrepen.”

FIAT 500 Star 1.0 Hybrid 70

FIAT 500 STAR 1.0 Hybrid 70

vanaf € 234

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Kia Picanto MUST 1.0 ISG

Kia Picanto MUST 1.0T ISG

vanaf € 195

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...