Auto's

Bescherm je persoonlijke gegevens, ook in de auto

Deel op

Verkoop je je auto tweedehands, bedenk dan dat hij de gegevens van gekoppelde smartphones en andere informatie bijhoudt. Of je die gegevens makkelijk kunt wissen? Zeker niet altijd. En zolang autofabrikanten er niet serieus werk van maken, bescherm je je gegevens dus best zo goed mogelijk.

Je verwijdert je gegevens op je smartphone als je hem verkoopt, maar heb je die reflex ook wanneer je je auto van de hand doet? Een auto kan verbinding maken met je smartphone en dus kan hij ook gevoelige informatie verzamelen en misschien wel opslaan. Je gegevens wissen is dus de boodschap. Maar is dat ook zo makkelijk?

Verre van simpel

Ons recent onderzoek in samenwerking met de Duitse automobilistenvereniging ADAC wijst uit dat er minstens 4 stappen nodig zijn (bij Opel) om je gegevens te wissen. Maar in sommige gevallen is het veel complexer (bijvoorbeeld bij Nissan). Bij de 11 automerken die we in ons onderzoek vergeleken bleek het niet evident om de gegevens te wissen, zelfs niet bij deel- of huurwagens, en moest je menu’s doorlopen waar de meeste gebruikers niet mee vertrouwd zijn. Meer nog, in bijna alle gevallen word jij verantwoordelijk gesteld voor de integriteit van je gegevens.

Welke soort gegevens?

De gegevens die je met je auto deelt, zijn onder meer

Deze artikels zijn enkel voor Mobiguide leden

Meld je nu aan om toegang te hebben. Het is eenvoudig en gratis. Ben je reeds aangemeld, check dan je mailbox en bevestig je aanmelding.

Inschrijven

Lease zorgeloos je nieuwe wagen

Kies voor een Private Lease-formule, al vanaf € 199 per maand

FIAT 500 1.0 Hybrid Lounge

FIAT 500 1.0 Hybrid Lounge

vanaf € 199

Meer info
Hyundai i10 1.0 Comfort

Hyundai i10 1.0 Comfort

vanaf € 335

Meer info
Ford Fiesta 1.0i EcoBoost Connected

Ford Fiesta 1.0i EcoBoost Connected

vanaf € 246

Meer info

Commentaar

Alles over auto’s

Alle informatie om de auto te kiezen die het beste bij je past. Inclusief accessoires en verzekeringen.

Meer info...