Fietsen

Heeft een omniumverzekering voor een e-bike nut?

Deel op

Neem ik een omniumverzekering op mijn e-bike of niet?

Een goede e-bike kost zo’n € 2 500. Misschien is het ook interessant om er een omniumverzekering voor te sluiten, vooral ingeval van diefstal op het openbaar domein. Maar er zijn heel wat voorwaarden en uitzonderingen, dus opgepast.

Elektrische fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar helaas worden ze ook meer en meer gestolen. Als je net € 2 000 of € 3 000 hebt geïnvesteerd in je tweewieler is dat erg pijnlijk.

Verzekeringsmaatschappijen zien hierin uiteraard een buitenkansje. Bij de meeste bedrijven kunt je momenteel terecht voor een omniumverzekering voor je fiets.

Voor wie ?

Of het nu gaat om een elektrische fiets, een goede mountainbike of een klassieke fiets uit de hogere prijsklasse: verzekeren heeft pas zin als er aan je fiets een zeker prijskaartje hing. “Het is pas het overwegen waard vanaf een prijs van € 1 200”, aldus de woordvoerder van Assuralia. Hoeveel je betaalt voor de verzekering, zal uiteraard in verhouding zijn tot die prijs. Reken op een jaarlijkse premie tussen € 60 en € 150, afhankelijk van de waarde van het model.

Deze artikels zijn enkel voor Mobiguide leden

Meld je nu aan om toegang te hebben. Het is eenvoudig en gratis. Ben je reeds aangemeld, check dan je mailbox en bevestig je aanmelding.

Inschrijven

Schakel je mee over op elektrisch fietsen?

Ben je lid van Test Aankoop? Profiteer nu van 750 euro korting op de KOGA PACE B20 Speed Pedelec.

Commentaar

Alles over fietsen

Overweeg je een elektrische fiets? Lees hier onze tests of ontdek onze studies over fietshelmen, -veiligheid en-routes.

Meer info...