Fietsen

Brompton roept elektrische fietsen terug omwille van veiligheidsprobleem

Deel op

Heb je een elektrische Bromptonfiets die tussen mei 2020 en februari 2021 werd vervaardigd of die toen een software-update heeft gekregen? Laat het vóór 1 september 2021 weten aan de firma, want er kan een probleem rijzen met de elektrische ondersteuning van je tweewieler.

Brompton heeft zelf beslist tot een terugroepactie. Die is bedoeld voor al wie een elektrische vouwfiets heeft gekocht die tussen mei 2020 en februari 2021 werd vervaardigd of waarvan de firmware toen werd geüpdatet. Er werd namelijk een probleem vastgesteld met de firmware, dat is de software van het systeem van elektrische ondersteuning. Daardoor kan bij sommige fietsen een probleem ontstaan. Er is momenteel slechts melding van één geval. Brompton zelf noemt het risico op een ongeval "erg laag". Toch is het lang geen onschuldig probleempje. Het zou kunnen dat de fiets blijft versnellen ook al trap je helemaal niet.

Wat moet ik doen?

Als je zo'n vouwfiets hebt, moet je vóór 1 september 2021 contact opnemen met Brompton via het formulier op de website van het merk. Je zult het serienummer van je fiets moeten vermelden dat je op het frame van je fiets vindt (10 cijfers). Als dan blijkt dat de de firmware van jouw fiets betrokken is, zul je een afspraak moeten maken met een plaatselijke Bromptondealer. Die zal de firmware gratis updaten. Je zult daarna ook een tegoedbon van € 25 kunnen aanvragen.

Commentaar

Alles over fietsen

Overweeg je een elektrische fiets? Lees hier onze tests of ontdek onze studies over fietshelmen, -veiligheid en-routes.

Meer info...