Fietsen

‘Bike to work’ helpt je terug naar kantoor

Deel op

De Belgische Fietsersbond heeft met "Bike to Work" een nieuwe gratis app gelanceerd die de terugkeerstrategie kan bevorderen, zodat gebruikers op een veilige en sportieve manier hun werk bereiken via hun favoriete fietsroute.

Met het Bike to Work online platform wil de Belgische Fietsersbond mensen motiveren om meer te fietsen van en naar het werk - al dan niet in combinatie met andere vervoersmiddelen zoals de trein, bus of auto. Naast de keuze uit een veilige, snelle of comfortabele pendelroute, biedt het platform de fietsende gebruikers die gelinkt zijn aan hun werkgever tal van extra voordelen aan, waaronder een uniek fietspuntensysteem en korting bij duurzame handelaars.

Gratis fietsvriendelijke route naar het werk

Op www.biketowork.be maak je makkelijk een account aan en van daaruit kan je de app downloaden. Of je installeert die rechtstreeks via Google Play of de App Store door in de zoekbalk ‘biketowork’ te typen. Je klikt vervolgens op het eerste zoekresultaat: een oranje logo waarop een witte fiets staat afgebeeld. Tijdens het registreren krijg je de mogelijkheid om je fietsgraad te laten berekenen. Dat is de verhouding tussen je fietsdagen en je werkdagen. Daarnaast moet je ook opgeven hoeveel dagen per week je naar het werk wil fietsen.

Om jouw registratie te voltooien moet je aanduiden of je je account wil linken aan je werkgever. Je kan dit alleen maar doen als jouw werkgever deelneemt aan Bike to Work. Gebruikers die gekoppeld zijn aan hun werkgever kunnen deelnemen aan (bedrijfs)challenges en de Bike to Work-loterij. Verder kunnen zij fietsteams samenstellen met collega's en gebruikmaken van een aanbod aan kortingen en voordelen bij duurzame handelaars.

Nadat je gratis account is aangemaakt op de website, kan je inloggen via de app en je fietsroute uitstippelen. De fietsroutes maken gebruik van Open Street Maps, een kaartendatabank die specifiek rekening houdt met de fietsinfrastructuur in jouw buurt. Wanneer je onderweg een ongeval of een wegobstakel ziet, kan je dit rechtstreeks melden in de app om andere gebruikers te informeren.

Welke gegevens registreert de applicatie?

Dankzij ‘je statistieken’ kan je nauwgezet opvolgen hoeveel kilometer je hebt gefietst, maar ook je aantal gefietste dagen en routes, de hoeveelheid CO2 die je hebt uitgespaard, jouw getrackte ritten en je fietsgraad. Bovendien krijg je de mogelijkheid om een concreet fietsdoel in te stellen. Houd er wel rekening mee dat bepaalde functies alleen raadpleegbaar zijn wanneer je als gebruiker gekoppeld bent aan jouw werkgever, zoals het registreren van je dagelijkse routes in de app.

De Fietsersbond gebruikt de verzamelde informatie om meer veiligheid en betere fietsinfrastructuur te bepleiten bij de verantwoordelijke wegbeheerders en overheden. Je getrackte fietsritten en meldingen worden dus volledig anoniem verwerkt, met respect voor jouw privacy.

Lease een elektrische fiets vanaf €96/maand (en krijg een gratis fietstas!)

Trek er zorgeloos op uit dankzij de all-in maandprijs: inclusief verzekering, onderhoud én reparatie.

batavus-Finez-E-go-power-sport

Batavus Finez E-go power sport 73

vanaf € 118

Meer info
Koga-pace-b10

Koga Pace B10 81

vanaf € 169

Meer info
Sparta-d-rule-m8b

Sparta d-rule m8tB 81

vanaf € 113

Meer info

Commentaar

Alles over fietsen

Overweeg je een elektrische fiets? Lees hier onze tests of ontdek onze studies over fietshelmen, -veiligheid en-routes.

Meer info...