Schakel je mee over op elektrisch fietsen?

Profiteer nu dankzij Test Aankoop van 15% korting op de KOGA PACE B20 speed pedelec.

Logo KOGA

KOGA PACE B20

Framematen : S, M, L, XL
Model : heren
Kleur : Black Metallic
€ 4249,15
€ 4999
-15%metTest Aankoop*

*Zolang de voorraad strekt

Koga pace B20

Uitzonderlijke voorwaarden, speciaal voor Test Aankoop-leden

Test Aankoop heeft een nieuw exclusief ledenvoordeel onderhandeld voor jou! 15% korting op de speed pedelec KOGA PACE B20.

Nog geen lid van Test Aankoop?

LID WORDEN

Hoe werkt het?

Maak je voucher.

Maak je voucher.

arrow divider
Ga naar je KOGA dealer met je voucher en finaliseer je bestelling.

Ga naar je KOGA dealer met je voucher en finaliseer je bestelling.

Vind een KOGA-verdeler in je buurt. Vink ‘KOGA Lease dealer’ aan.

Veelgestelde vragen

1. Kies ik beter een speed pedelec dan een elektrische fiets?

Een gewone e-bike ondersteunt je tijdens je fietstocht tot een snelheid van 25 km/u. Moet je echter grotere afstanden overbruggen en/of wil je sneller kunnen rijden, dan kun je kiezen voor een snelle elektrische fiets of speed pedelec. Bij dit type fietsen geeft de elektrische motor ondersteuning tot een snelheid van maximaal 45 km/u. Onderzoek leert ons echter dat de gemiddelde snelheid waaraan een speed pedelec wordt gebruikt iets hoger ligt dan 30 km/u. De motor heeft daarvoor een maximaal vermogen van 4 kW. Het hoofddoel van de hulpaandrijving is krachtigere trapondersteuning en dus minder vermoeiend voor de gebruiker.

2. Mag ik met een speed pedelec rijden?

Je mag met een speed pedelec rijden als je aan de volgende vereisten voldoet.

  • Je bent minstens 16 jaar oud en je bent in het bezit van een geldig rijbewijs, ofwel voor een bromfiets ofwel voor een ander voertuig.
  • Je fiets draagt een nummerplaat. Hij moet daarvoor ingeschreven zijn bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV), net als auto’s. Je speed pedelec krijgt dan een kleine nummerplaat van ongeveer 10 op 12 cm. Deze begint met de letter S.
  • Voor je speed pedelec is een typegoedkeuring van toepassing, met daaraan verbonden een gelijkvormigheidsattest of een certificaat van overeenstemming (COC). Daarin wordt onder meer bepaald dat je fiets moet zijn uitgerust met een bepaald type achteruitkijkspiegel. Je mag die dus niet zomaar vervangen door eender welk exemplaar. Je moet over zo’n gelijkvormigheidsattest beschikken, maar je moet het niet noodzakelijk op zak hebben.
  • Je draagt een fietshelm. Die moet zijn goedgekeurd conform EN1078, met als bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. Indien aan deze norm is voldaan, wordt dat in de helm aangegeven (CE-markering).
  • Je vervoert geen kinderen die jonger zijn dan 3 jaar. Wil je kinderen tussen 3 en 8 jaar meenemen op je speed pedelec, dan moet je een geschikt beveiligingssysteem installeren.
3. Waar mag ik rijden met mijn speed pedelec ?

Als bestuurder van een speed pedelec moet je je aan dezelfde verkeersregels houden als bestuurders van een bromfiets klasse B. Is de toegelaten snelheid op een bepaalde locatie minder of gelijk een 50 km/u, dan mag je kiezen of je op het fietspad of op de rijweg rijdt. Ligt de toegelaten snelheid hoger dan 50 km/u, dan moet je het fietspad gebruiken. Je mag de andere fietsers hierbij evenwel niet hinderen. Voor de bestuurders van een speed pedelec bestaat er een specifiek verkeersbord met het symbool van een bromfiets en de letter P (pedelec). Zo’n bord kan bijvoorbeeld aangeven of het verplicht of net verboden is om het fietspad te gebruiken, of je de toelating hebt om een eenrichtingsstraat in de tegenrichting te gebruiken en of je voorbehouden wegen mag gebruiken.

4. Heb ik een verzekering nodig voor mijn speed pedelec?

Wanneer een speed pedelec meer dan 25 km per uur haalt zonder te trappen (wat bij sommige speed pedelecs het geval is, maar niet bij de aangeboden KOGA), moet je een verzekering “burgerlijke aansprakelijkheid Motorrijtuigen” afsluiten, zoals voor een bromfiets. Kan die snelheid niet worden behaald zonder de pedalen te gebruiken, dan is geen verzekering verplicht.

We raden je sowieso een familiale verzekering aan, als je die nog niet hebt.

Sinds juni 2019 moet gelijk welke familiale verzekering dekking bieden voor de schade die je aan anderen berokkent met een speed pedelec die autonoom niet meer dan 25 km per uur haalt. Volgens de Fietsersbond vraag je het best nog eens na bij je familiale verzekeraar, omdat sommigen toch dekking zouden weigeren.