Profiteer nu dankzij Test Aankoop van 15% korting op de KOGA PACE B20 speed pedelec.
*Zolang de voorraad strekt
Test Aankoop heeft een nieuw exclusief ledenvoordeel onderhandeld voor jou! 15% korting op de speed pedelec KOGA PACE B20.
Nog geen lid van Test Aankoop?
Maak je voucher.
Ga naar je KOGA dealer met je voucher en finaliseer je bestelling.
Een gewone e-bike ondersteunt je tijdens je fietstocht tot een snelheid van 25 km/u. Moet je echter grotere afstanden overbruggen en/of wil je sneller kunnen rijden, dan kun je kiezen voor een snelle elektrische fiets of speed pedelec. Bij dit type fietsen geeft de elektrische motor ondersteuning tot een snelheid van maximaal 45 km/u. Onderzoek leert ons echter dat de gemiddelde snelheid waaraan een speed pedelec wordt gebruikt iets hoger ligt dan 30 km/u. De motor heeft daarvoor een maximaal vermogen van 4 kW. Het hoofddoel van de hulpaandrijving is krachtigere trapondersteuning en dus minder vermoeiend voor de gebruiker.
Je mag met een speed pedelec rijden als je aan de volgende vereisten voldoet.
Als bestuurder van een speed pedelec moet je je aan dezelfde verkeersregels houden als bestuurders van een bromfiets klasse B. Is de toegelaten snelheid op een bepaalde locatie minder of gelijk een 50 km/u, dan mag je kiezen of je op het fietspad of op de rijweg rijdt. Ligt de toegelaten snelheid hoger dan 50 km/u, dan moet je het fietspad gebruiken. Je mag de andere fietsers hierbij evenwel niet hinderen. Voor de bestuurders van een speed pedelec bestaat er een specifiek verkeersbord met het symbool van een bromfiets en de letter P (pedelec). Zo’n bord kan bijvoorbeeld aangeven of het verplicht of net verboden is om het fietspad te gebruiken, of je de toelating hebt om een eenrichtingsstraat in de tegenrichting te gebruiken en of je voorbehouden wegen mag gebruiken.
Wanneer een speed pedelec meer dan 25 km per uur haalt zonder te trappen (wat bij sommige speed pedelecs het geval is, maar niet bij de aangeboden KOGA), moet je een verzekering “burgerlijke aansprakelijkheid Motorrijtuigen” afsluiten, zoals voor een bromfiets. Kan die snelheid niet worden behaald zonder de pedalen te gebruiken, dan is geen verzekering verplicht.
We raden je sowieso een familiale verzekering aan, als je die nog niet hebt.
Sinds juni 2019 moet gelijk welke familiale verzekering dekking bieden voor de schade die je aan anderen berokkent met een speed pedelec die autonoom niet meer dan 25 km per uur haalt. Volgens de Fietsersbond vraag je het best nog eens na bij je familiale verzekeraar, omdat sommigen toch dekking zouden weigeren.