Actie “Voor een gezonde en energiezuinige woning” in Wallonië

Hoe werkt het?

Inschrijving

Inschrijven om een offerte te ontvangen is volledig gratis en vrijblijvend. Vul hier het inschrijvingsformulier in.

Contact

Binnen 3 weken neemt een aannemer of installateur, die voor deze actie werd geselecteerd, contact met jou op. Hij komt ter plaatse en luistert naar jouw wensen. Hij maakt daarna een offerte op. 
Voor het vervangen van glas word je gevraagd om zelf al een opmeting te verrichten en die door te sturen. Op basis hiervan krijg je dan een eerste richtprijs. Daarna komt de aannemer ter plaatse voor een effectieve opmeting en een gedetailleerde offerte.

Offerte

De offerte wordt nagekeken door de partner van Test Aankoop bij deze actie, Impact, en naar jou verstuurd. Je ontvangt tegelijk een simulatie van de eventuele premies en belastingvoordeel.
Jouw korting als abonnee van Test Aankoop wordt meteen ook op de offerte vermeld en van het totale bedrag afgetrokken.

Antwoordtermijn

Je beschikt over 30 dagen om op het aanbod in te gaan.
De aannemer of installateur zal jou hooguit een voorschot van 15 % van het totale bedrag van de werken vragen te betalen.

Uitvoering

Als je de offerte aanvaardt, voert de aannemer of installateur het werk uit volgens het lastenboek of de kwaliteitseisen van Test Aankoop.

Controle van de factuur

Na afloop van de werken wordt gecontroleerd of de factuur overeenstemt met de oorspronkelijk opgestelde offerte en naar u opgestuurd.
Wanneer je jouw factuur krijgt, is het bedrag van het voordeel voor abonnees van Test Aankoop al meteen in mindering gebracht.

Premies

Samen met de factuur krijg je de door ons al ingevulde documenten die nodig zijn om jouw eventuele premies aan te vragen. Je moet die documenten dan alleen nog tekenen en opsturen. Desgevallend krijg je tevens een attest om later bij jouw belastingaangifte te voegen.