Actie “Voor een gezonde en energiezuinige woning” in Vlaanderen

Hoe werkt het?

Inschrijving

Inschrijven om een offerte te ontvangen is volledig gratis en vrijblijvend. Vul hier het inschrijvingsformulier in.

Contact

Binnen 3 weken neemt een aannemer of installateur, die voor deze actie werd geselecteerd, contact met jou op. Hij komt ter plaatse en luistert naar jouw wensen. Hij maakt daarna een offerte op.
Voor het vervangen van glas word jou gevraagd om zelf al een opmeting te verrichten en die door te sturen. Op basis hiervan krijg je dan een eerste richtprijs. Daarna komt de aannemer ter plaatse voor een effectieve opmeting en een gedetailleerde offerte.

Offerte

De offerte wordt nagekeken door de partner van Test-Aankoop bij deze actie, de vzw Impact, en naar jou verstuurd. Je ontvangt tegelijk een simulatie van de eventuele premies. Het voordeel voor abonnees van Test-Aankoop wordt al meteen in mindering gebracht. Je geniet € 25 korting per schijf van € 1 000 op het totaalbedrag van de factuur zonder btw, met een maximum van € 250.

Antwoordtermijn

Je beschikt over 30 dagen om op het aanbod in te gaan.
Er kan jou worden gevraagd om een voorschot van 15 % van het totale bedrag van de werken te betalen.

Uitvoering

Als je de offerte aanvaardt, voert de aannemer of installateur het werk uit volgens het lastenboek of de kwaliteitseisen van Test-Aankoop.

Controle van de factuur

Na afloop van de werken wordt gecontroleerd of de factuur overeenstemt met de oorspronkelijk opgestelde offerte en naar jou opgestuurd.

Premies

Samen met de factuur krijg je de door ons al ingevulde documenten die nodig zijn om jouw eventuele premies aan te vragen. Je moet die documenten dan alleen nog tekenen en opsturen.