Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Nieuws

Telenet laat van zich horen met gsm-aanbod King & Kong

27 juli 2012
Telenet laat van zich horen met gsm-aanbod King & Kong

Telenet lanceert twee nieuwe tariefplannen voor mobiele klanten. Onze eerste indrukken, heet van de naald.

Verschillende operatoren hadden naar aanleiding van de nieuwe telecommunicatiewet al de vaste contractduur achterwege gelaten om de abonnees meer vrijheid te geven. De hoop op verandering van de consument was daarmee al voor een stuk ingevuld. Maar we verwachtten ook nieuws op het gebied van de tarieven. En op dat vlak is het Telenet die als eerste over de brug komt.

Twee nieuwe tariefplannen

Telenet vereenvoudigt zijn prijzen door met twee formules, King en Kong, te gaan werken. Eerste positieve punt: deze formules zijn vrijblijvend. Plus eventuele ontbindingskosten indien het contract verbroken wordt. Tweede positieve punt, Telenet lijkt onze vraag te hebben begrepen: het quotum voor "internet mobile" downloaden dat in deze twee plannen is inbegrepen, is gul en stelt de consument in staat zorgeloos te surfen met zijn smartphone.

De formule "King" biedt voor € 20 per maand (€ 15 voor de huidige Telenet-klanten) 150 minuten naar alle netwerken, 10.000 sms'en, 500 MB downloaden per maand en toegang tot Telenet hotspots. De bijkomende minuten worden gefactureerd aan € 0,15/min, de sms-berichten aan € 0,1/SMS en € 0,10/per bijkomende MB.

De formule "Kong" is voor meer intensieve gebruikers: voor € 70 per maand (€ 50 voor bestaande Telenet-klanten) 2000 minuten naar alle netwerken, 10.000 sms'en, 1000 MB downloaden per maand en toegang tot Telenet hotspots. Het bijkomend verbruik wordt gefactureerd aan hetzelfde tarief als het King-aanbod.

Echt interessant?

Hoe situeren deze nieuwe tariefplannen van Telenet zich ten opzichte van de concurrentie? Om dat te achterhalen, hebben we de tariefplannen op de markt vergeleken, de goedkoopste eruitgehaald en per netwerkoperator gerangschikt.

We deden dat voor twee standaardprofielen:

Profiel "matige gebruiker": ongeveer 2 uur bellen, 150 sms'en en 200 MB downloaden per maand.

 

Conclusie: het aanbod "King" van Telenet neemt meteen de eerste plaats in. Voor een gemiddelde gebruiker wordt Telenet duidelijk de referentie of men nu al klant is bij Telenet (zo ja is de prijs € 15) of niet.

Profiel "intensieve gebruiker": ongeveer 10 uur bellen, 225 sms'en en 200 MB downloaden per maand.

 

Het nieuwe aanbod "Kong" van Telenet behoort tot de goedkoopste formules. Alleen Scarlet blijft interessanter voor niet-Telenetklanten. Bestaande klanten van Telenet betalen € 50 in plaats van € 70, en daarmee wordt het "Kong" aanbod voor hen het interessantste.

Ten slotte heeft Telenet ook een derde aanbod, "Prijs volgens gebruik" genoemd. Dat is een soort vrijblijvend abonnement waar de consument enkel betaalt wat hij verbruikt (zonder maandelijkse vergoeding).

De tarieven voor oproepen en SMS-en worden dan vastgelegd op € 0,15/min en € 0,10/sms.
In tegenstelling tot de 2 eerste is dat aanbod echter niet aantrekkelijk. Talrijke alternatieve operatoren met prepaid kaarten bieden interessantere tarieven, zoals Scarlet prepaid (€ 0,13/min, € 0,045/sms), Colruyt Mobile (€ 0,13/min, € 0,045/sms) en Aldi Talk (€ 0,13/min, € 0,045/sms) om er maar enkele te noemen.

Wat doen de andere spelers?

Telenet heeft met zijn nieuwe formules beweging gebracht op een markt die al te lang stil lag. Heel wat gebruikers zullen in de formule "King" van Telenet aan € 20/maand vinden wat ze zoeken.Wij zijn nu benieuwd naar de reactie van de andere mobiele spelers. Met name die van de 3 netwerkoperatoren bij wie Telenet als alternatieve operator (netwerk Mobistar) serieuze stokken in de wielen steekt.


?

Hulp nodig?

Bel ons op dit nummer

 02 542 32 32

ma-vr 9-12.30 u. | 13-17 u. (vr tot 16 u.)

€2 voor 2 maanden>> Ontdek ons aanbod