Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Nieuws

Telecombeurs: wat mogen we verwachten?

27 februari 2012
Telecombeurs: wat mogen we verwachten?

Het Mobile World Congress, de grote internationale telecombeurs in Barcelona, is van start gegaan. Wat is nieuw? Onze reporter ter plaatse blikt vooruit.

Nog tot 1 maart vindt het Mobile World Congress, de jaarlijkse internationale telecommunicatiebeurs, plaats in Barcelona. De laatste nieuwigheden op het gebied van smartphones, tablet-pc's en dergelijke worden er voorgesteld, net als de laatste apps voor op smartphones en domotica-systemen. Onze experts brengen verslag voor u uit.


Welke trends staan er op stapel?

- 4G: wat betreft mobiel internet gaan de fabrikanten meer gebruik maken van LTE-technologieën, meer bepaald 4G. Nieuwe smartphones zullen ermee compatibel zijn, ook al is het Europese mobiele netwerk nog niet klaar voor deze technologie.


- "Near Field Communication" (NFC): deze techniek houdt in dat u betalingen kunt uitvoeren door uw smartphone bij een betaalterminal te houden, dankzij een speciale chip die in het toestel is ingebracht. Deze technologie kent nu nog maar weinig toepassingen, maar zou de komende jaren tot ontwikkeling moeten komen in Europa.

 

- "Cloud computing": hiermee kunt u al uw persoonlijke gegevens online opslaan. Wordt beschouwd als een (toekomstig) alternatief voor de harde schijf.

 

- Heel wat uiteenlopende applicaties: vooral applicaties om gemakkelijker te kunnen schrijven op een touchscreen en applicaties in de lijn van sociale media, zowel voor professioneel als voor privé-gebruik.

 

- Onderlinge uitwisselbaarheid tussen toestellen: smartphones, tablet-pc's, computers en andere toestellen zullen steeds gemakkelijker draadloos met elkaar te verbinden zijn. Zelfs uw verwarming of uw koelkast zult u in de toekomst met uw smartphone kunnen regelen!


Welke toestellen mogen we nog verwachten?

Ongetwijfeld zitten er heel wat smartphones aan te komen met als besturingssysteem Android 4.0, de laatste Android-versie. Zonder twijfel zullen ook de eerste tablet-pc's op Android 4.0 worden getoond. Nokia blijft werken met Windows Phone 7.5, en ook andere merken zouden nieuwe smartphones voorstellen die zijn uitgerust met Windows Phone 7.5.

 

Ook Sony zal niet op het appel ontbreken en zal zijn nieuwe productgamma voorstellen. Onder de verkorte naam dus, zoals u misschien al weet, en niet langer als SonyEricsson. We hopen ook met nieuws te komen over Windows 8. Dit besturingssysteem zou zowel op smartphones als op pc moeten werken en zou in de loop van dit jaar worden gelanceerd.

 

Ongetwijfeld zullen tal van fabrikanten (HTC, LG, Samsung...) smartphones voorstellen met steeds krachtigere processoren, brede schermen met een hoge resolutie en fototoestellen die in HD filmen... Het belangrijkste brengen we zeker tot bij u. En ook nieuwe merken zullen zich op het domein van de smartphones begeven, bijvoorbeeld Panasonic, Huawei, ZTE en Fujitsu.

 

Bij de tablet-pc's zullen er toestellen van verschillende formaten opduiken. Apple zal er niet bij zijn. De iPad3 zou er in de loop van volgende maand aankomen, na hun eigen persconferentie. Daarnaast zullen er ook heel wat systemen voor de bescherming van gegevens en antivirussystemen worden voorgesteld, onder andere door Symantec, een belangrijke speler op dit gebied.


De laatste info op onze website

Een interessante nieuwigheid, een onverwacht nieuwtje...? Wij zijn op de beurs om niets te moeten missen, en zullen u dus ook op de hoogte houden van elke evolutie op het gebied van telecom. Check onze website dus zeker in de loop van de week.

 


€2 voor 2 maanden>> Ontdek ons aanbod