Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Nieuws

Colruyt stort zich op de mobiele telefonie

23 november 2011
Colruyt stort zich op de mobiele telefonie

Na Carrefour, Delhaize en Aldi is het de beurt aan Colruyt om een formule voor mobiele telefonie aan te bieden. Wordt de "laagste prijzen"-filosofie gerespecteerd?

Recent bracht Colruyt de gsm-service Colruyt Mobile op de markt. Daarmee gaat de supermarktketen de concurrentie aan met Carrefour, Delhaize en Aldi die al enkele jaren een eigen mobiele formule hebben. In tegenstelling tot Carrefour Mobile en Aldi Talk heeft Colruyt als partner Mobistar gekozen. Dat wil zeggen dat Colruyt Mobile het netwerk van de tweede grootste gsm-operator in België gebruikt en zelf een "virtuele" operator is.


Welke tarieven?

Colruyt Mobile schaart zich meteen bij de voordeligste formules op de markt. De tarieven liggen bovendien net iets onder die van concurrenten Carrefour, Delhaize en Aldi. U betaalt € 0,13 per minuut beltijd, terwijl een sms € 0,045 kost.


In navolging van Aldi Talk is het goedkoper bellen met Colruyt Mobile wanneer u naar mensen met dezelfde formule belt. Colruyt Mobile-klanten kunnen onderling bellen voor € 0,05 per minuut. Dit kan interessant zijn voor familie of andere mensen die elkaar vaak bellen.


De Colruyt Mobile-formule omvat een prepaidkaart. Die moet u steeds opnieuw opladen om te kunnen blijven bellen en sms'en. U kunt opladen voor verschillende bedragen: € 10, € 15, € 25 en € 40. Het bedrag blijft geldig tot 12 maanden na het opladen.


Voor wie?

Gezien de tarieven, is de formule van Colruyt zeer geschikt voor mensen die af en toe bellen of mensen met een gemiddeld gebruikersprofiel. Algemeen gezien is het tarief van Colruyt interessant als u minder dan 2 uur per maand belt (en minder dan 100 sms'en per maand verstuurt). Belt u meer dan 2 uur en verstuurt u meer sms'en, dan is het aangewezen om ook de andere formules op de markt eens te bekijken.


Toch kan Colruyt Mobile ook voor mensen met een hoog verbruik interessant zijn. Zeker als we er rekening mee houden dat het om een prepaidformule gaat. De klant heeft dus toegang tot voordelige tarieven, zonder voor lange tijd vast te zitten, met eventuele opzegkosten tot gevolg. Door de keuze voor prepaid is het des te eenvoudiger om van operator te veranderen als deze formule u niet zou bevallen.


Wat is minder goed?

Niet alles is rozengeur en maneschijn bij Colruyt Mobile. Ten eerste kunt u enkel herladen in de winkels van de supermarktketen. Niet erg handig dus, als u opeens onverwacht zonder belkrediet valt. De Colruyt-warenhuizen zijn bovendien ook niet op elke hoek van de straat te vinden. Bij de concurrenten kunt u herladen via de website of via sms, wat heel wat praktischer is.


Colruyt Mobile geeft de mogelijkheid om op het internet te surfen. Hiervoor heeft de operator drie formules: € 6,75 voor 150 MB, € 8,75 voor 250 MB en € 10 voor 500 MB. Wat dit aspect betreft, lijkt Colruyt de belofte van de "laagste prijzen" niet echt na te komen. U bent elders goedkoper af, met name bij Aldi Talk met een pack van 400 MB voor € 4 of bij Mobile Vikings. Al kan altijd worden aangehaald dat het datanetwerk van Mobistar uitgebreider is dan dat van Base (waar Aldi Talk gebruik van maakt).


Een goede zaak voor de consument

Virtuele gsm-operatoren hebben zich in het verleden al een verrijking voor de markt getoond, in tegenstelling tot de grote netwerkoperatoren. De operatoren Aldi Talk, Carrefour en Delhaize vochten een verwoede strijd uit voor de positie van de voordeligste formule. Een nieuwe concurrent kan de prijzen nog wat doen dalen. We zijn dus benieuwd of Carrefour en andere Aldi's hun prijzen zullen aanpassen, om opnieuw de goedkoopste operatoren op de markt te worden.

 


€2 voor 2 maanden>> Ontdek ons aanbod