Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Dossiers

Elektrische fietsen

28 augustus 2015
Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn praktisch en gemakkelijk, en kunnen zelfs een alternatief zijn voor de auto - als het weer een beetje meezit. Op de volgende zaken moet u letten wanneer u beslist om er een te kopen.

Wat is er elektrisch?

Bij een elektrische fiets hebt u een elektromotor die u een duwtje in de rug geeft op momenten dat het moeilijk is of wordt: bij het vertrek, bij tegenwind of bergop. Een duwtje in de rug, dit wil zeggen: u moet zelf al aan het trappen zijn, dan pas treedt de motor in werking. In het andere geval spreken we van een bromfiets.

Een elektrische fiets moet voldoen aan een aantal wettelijke vereisten: het motorvermogen is beperkt tot 250 W, de assistentie moet progressief afnemen naarmate de snelheid toeneemt en zelfs stoppen zodra de fiets 25 km per uur haalt. Wie sneller wil gaan, kan kiezen voor wat men een "speed e-bike" of "speed pedelec" noemt.

Verschillen met de klassieke fiets

Elektrische fietsen hebben net dezelfde eigenschappen als gewone fietsen: verlichting, remmen, antidiefstal, fietsstandaard. Het versnellingsmechanisme (7 tot wel 30 versnellingen) zitaan het versnellingsmechanisme of in de wielnaaf.

Ze rijden vrij comfortabel, maar wegen wel veel meer dan een gewone fiets. Dat komt door het gewicht van de batterijen.


Gerelateerd

?

Hulp nodig?

Bel ons op dit nummer

 02 542 32 32

ma-vr 9-12.30 u. | 13-17 u. (vr tot 16 u.)

€2 voor 2 maanden>> Ontdek ons aanbod