Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Dossiers

Elektrische fietsen

12 juni 2014
Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn praktisch en gemakkelijk, en kunnen zelfs een alternatief zijn voor de auto - als het weer een beetje meezit. Ze zien eruit als gewone fietsen, maar hebben een elektrische motor die de inspanningen om vooruit te geraken deels overneemt.

Economisch en ecologisch

Oorspronkelijk diende de fiets met elektrische assistentie vooral voor oudere of minder beweeglijke mensen of voor ouders die hun spruit op de fiets wilden meenemen.

Dat alles kan voor een aankoopprijs van ongeveer € 1 200 tot € 3 500 en een gebruikskost die niet te vergelijken valt met die van een auto of bromfiets: tussen € 0,15 en € 0,20/km. Dat is ongeveer de helft van de kost per kilometer van een kleine wagen.

En ze zijn natuurlijk ook milieuvriendelijker: ze veroorzaken nauwelijks CO2-uitstoot (behalve voor de elektriciteitsproductie) of andere vervuilende stoffen, geen fijn stof, enz.

Verschillen met de klassieke fiets

Elektrische fietsen hebben net dezelfde eigenschappen als gewone fietsen: verlichting, remmen, antidiefstal, fietsstandaard, enz. Alle modellen zijn uitgerust met een versnellingssysteem (5 tot wel 27 versnellingen) aan het versnellingsmechanisme of in de wielnaaf.

Ze rijden vrij comfortabel, maar wegen wel veel meer dan een gewone fiets. Dat komt door het gewicht van de batterijen.


Gerelateerd

€2 voor 2 maanden>> Ontdek ons aanbod